Građani biraju projekte koje će finansirati Vlada Srbije

Građani Bele Palanke, Dimitrovgrada, Plandišta, Bele Crkve i Golupca do 26. juna izabraće projekte rekonstrukcije i opremanja škola, bolnica, vrtića i drugih objekata od javnog značaja, koje će finansirati Vlada Srbije kao nagradu za doprinos suzbijanju sive ekonomije i najbolji plasman u takmičenju Uzmi račun i pobedi, saopštilo je danas Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Glasanje za ukupno 16 prioritetnih projekata koje su predložile lokalne samouprave organizovano je na javnim mestima, šalter salama opština, trgovima i pijacama, a za realizaciju odabranih projekta na raspolaganju će imati po 20.000 evra. Dodatne nagrade za 12 najaktivnijih lokalnih zajednica, među kojima su i Sečanj, Žitište, Bački Petrovac, Titel, Rakovica, Prokuplje i Svrljig, su zone besplatnog bežičnog interneta.

Zahvaljujući donaciji Telekoma Srbija, stanovnici nagrađenih opština moći će da koriste bežični internet maksimalne brzine do 300 megabita po sekundi na gradskim trgovima, parkovima i drugim odabranim lokacijama.

Telekom zone se već koriste u Beloj Palanci, Dimitrovgradu i Prokuplju, a očekuje se njihovo korišćenje i u ostalim opštinama do 7. jula.