Građani biraju projekte koje će finansirati Vlada Srbije

Građani biraju projekte koje će finansirati Vlada Srbije

Građani Bele Palanke, Dimitrovgrada, Plandišta, Bele Crkve i Golupca do 26. juna izabraće projekte rekonstrukcije i opremanja škola, bolnica, vrtića i drugih objekata od javnog značaja, koje će finansirati Vlada Srbije kao nagradu za doprinos suzbijanju sive ekonomije i najbolji plasman u takmičenju Uzmi račun i pobedi, saopštilo je danas Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Glasanje za ukupno 16 prioritetnih projekata koje su predložile lokalne samouprave organizovano je na javnim mestima, šalter salama opština, trgovima i pijacama, a za realizaciju odabranih projekta na raspolaganju će imati po 20.000 evra. Dodatne nagrade za 12 najaktivnijih lokalnih zajednica, među kojima su i Sečanj, Žitište, Bački Petrovac, Titel, Rakovica, Prokuplje i Svrljig, su zone besplatnog bežičnog interneta.

Zahvaljujući donaciji Telekoma Srbija, stanovnici nagrađenih opština moći će da koriste bežični internet maksimalne brzine do 300 megabita po sekundi na gradskim trgovima, parkovima i drugim odabranim lokacijama.

Telekom zone se već koriste u Beloj Palanci, Dimitrovgradu i Prokuplju, a očekuje se njihovo korišćenje i u ostalim opštinama do 7. jula.

Pročitajte takođe

YouTube ima novu opciju za pregled videa od 360 stepeni

YouTube ima novu opciju za pregled videa od 360 stepeni YouTube će uskoro omogućiti pristup …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *