„Greentech“ otvorio novu fabriku za reciklažu u Mladenovu – Zaposleno 100 radnika
| Izvor: Dnevnik

Kompanija „Greentech“ je u Mladenovu kod Bačke Palanke, u sklopu postojeće, otvorila novu fabriku za reciklažu i zaposlila novih 100 radnika, prenosi „Dnevnik“.

– Deset godina već naša kompanija posluje u Srbiji. Za to vreme smo reciklirali 1,37 milijardi PET boca, ili 55.000 tona, pa smo zbog toga lideri u reciklaži PET boca sa učešćem od 60% na tržištu Srbije- rekao je generalni direktor „Greentecha“ Mihail Mateski.

On je naglasio da je završtekom projekta izgradnje postrojenja za vruće pranje PET fleksa, tretmanom otpadnih voda i linije za reciklažu prolietilena, koji je započeo u 2013. godini, ukupna vrednost investicije kompanije „Greentech“ u Srbiji dostigla 5 mil EUR.

Ova kompanija je 90% u rumunskom vlasništvu, a u sakupljačkoj mreži u Srbiji posluje sa 90 javnih i privatnih preduzeća.

Otvaranju nove fabrike prisustvovala je i državna sekretarka u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine Stana Božović, koja je tom prilikom istakla da Vlada Srbije podržava ovakve programe, a posebno kompanije koje ulažu, zapošljavaju i štite životnu sredinu.

Božović je dodala da ovakvi primeri ohrabruju jer takozvana „zelena ekonomija“ donosi mnogo novca, a ulaskom u EU Srbija će steći pravo na 2 mlrd EUR za ovu privrednu delatnost.