Grundfos traži nove radnike za fabriku u Inđiji – IGB Automotive zaposlio 2.100 ljudi, konkursi stalno otvoreni
| Izvor: Dnevnik

Fabrika IGB Automotive u Inđiji Dva strana investitora u inđijskoj opštini trenutno traže radnike. Najveći danski proizvođač pumpi Grundfos raspisao je konkurs za 30 novih radnika u proizvodnji u Inđiji.

Traže se radnici za poslove sklapanja i pakovanja proizvoda na automatizovanoj proizvodnoj liniji, obezbeđenje nivoa kvaliteta rada i proizvoda, transport paleta gotovih proizvoda, odnošenje gotovih paleta, praćenje i rad po propisima o bezbednosti i zaštiti živote sredine, predlaganje poboljšanja rada ili procesa u proizvodnji, kao i radnici za snabdevanje linije na osnovu proizvodnog naloga, prijem i skladištenje kompletnih proizvoda sa linije, utovar i istovar kamiona.

Kandidati treba da imaju treći ili četvrti stepen stručne spreme, a poželjno je i da imaju radno iskustvo na istim ili sličnim poslovima.

Ova kompanija je u septembru organizovala Sajam zapošljavanja u Kulturnom centru Inđije, a odziv je bio veliki, sa nekoliko stotina prijava. Već tada je najavljeno da će danska firma na kraju godine tražiti dodatne radnike u proizvodnji, tehničkom odeljenju i magacinu.

Inače, proizvodnja u novoj fabrici u Inđiji počela je 2012, trenutno je zaposleno 448 radnika, a sa samo tri meseca ove godine posao je dobilo 70 radnika.

Zbog proširenja proizvodnih kapaciteta nove radnike traži i IGB Automotive iz Inđije, nemačka kompanija koja je jedna od najznačajnijih grinfild investicija u Srbiji i istovremeno odličan primer uspešnog i produktivnog poslovanja. Ona trenutno u Inđiji zapošljava 2.100 radnika, što je više od planiranog broja za kraj ove godine.

No, i pored toga što je u protekla tri meseca zaposlila više od 300 radnika, ova kompanija i dalje prima prijave za prijem novih radnika. Proizvodni radnici mogu prijave slati e-mailom ili ih predavati na prijavnici kompanije.

– Kompanija je u prethodnom periodu održala četiri Dana karijere i to u Novoj Pazovi, Irigu, Inđiji i Sremskim Karlovcima. Raspisane radne pozicije u proizvodnom pogonu naišle su na veliko interesovanje u sve četiri opštine. U Irigu, Novoj Pazovi i Inđiji je bilo po 150 prijava, a u Sremskim Karlovcima 100. Uprkos završetku Dana karijere, zainteresovani za posao u našoj kompaniji i dalje mogu slati svoje biografije, jer potrebe za dobrim radnicima uvek ima – kažu u toj kompaniji.