„Holandski“ plastenici u Vranjskoj Banji – „Zelena kuća“ zainteresovana za uzgoj ranog povrća uz zagrevanje toplom vodom
| Izvor: Jugmedia

Rukovodstvo gradske opštine Vranjska Banja posetilo je firmu „Zelena kuća“, koja posluje u okviru makedonskog „Delta-holding“-a, sa sedištem u Kočanima u Makedoniji, jer oni imaju nameru da izgrade plastenike u Banji.
Makedonska kompanija se, između ostalog, bavi proizvodnjom ranog povrća, pakovanjem pirinča, proizvodnjom tekstila, kao i građevinskog materijala. Rukovodstvo Gradske opštine imalo je, tim povodom, i konkretne razgovore u Agenciji za privatizaciju, jer je reč o ozbiljnom partneru koji bi potpuno obnovio staklenike u Vranjskoj Banji i uposlio između osamdeset i sto radnika.
baner1
Makedonci imaju nameru da izgrade plastenike po holandskom modelu u kojima bi proizvodili rano povrće tokom cele godine, koristeći prirodnu toplu vodu iz reke Banjštice. Olakšavajuća okolnost za potencijalnog investitora predstavlja i činjenica da su svi imovinsko-pravni odnosi vezani za prostor koji zauzimaju Rasadnici u Vranjskoj Banji u potpunosti rešeni sa vlasnicima zemljišta.