Hrvatska traži radnike u Srbiji – Do 30. oktobra otvoren konkurs za armirače, fasadere, zidare…

Očigledno da i susedna Hrvatska kuburi s radnicima pojedinih zanimanja, te je prinuđena na to da ih traži u susednim državama, pa i kod nas.

Naime, Nacionalna služba za zapošljavanje Srbije oglasila je slobodna radna mesta za rad u Hrvatskoj za poslodavca Kala d.o.o. iz Cernika, kojem na godinu dana treba 45 radnika iz Srbije.

Taj hrvatski poslodavac, koji se bavi gradnjom, traži deset armirača, po pet betoničara, fasadera i keramičara, po deset tesara i zidara. Svi oni radili bi po gradilištima u Hrvatskoj. Uslov hrvatskog poslodavca je da imaju 3. stepen školske spreme, godinu dana iskustva na poslovima i da poseduju vozačku dozvolu B kategorije. Neto zarada za sve građevinske radnike je između 600 i 750 EUR, uz terenski dodatak koji dnevno iznosi 6,67 EUR.

Poslodavac obezbeđuje troškove smeštaja u mestu rada, kao i hranu i prevoz do gradilišta. Takođe, hrvatski poslodavac snosi troškove grupnog prevoza od Srbije do Hrvatske, koji će biti organizovan ukoliko se grupa radnika tražene struke javi na raspisani oglas.

Oglas je otvoren do 30. oktobra, a više informacija može se naći na sajtu NSZ-a.