„Huawei“ razmatra otvaranje IT centra u Srbiji

„Huawei“ razmatra otvaranje IT centra u Srbiji
Izvor: Beta

Kineska tehnološka kompanija „Huawei“ razmatra mogućnost otvaranja informaciono tehnološkog (IT) centra u Srbiji, rečeno je danas na sastanku predsednika Srbije Tomislava Nikolića i potpredsednika kompanije „Huawei“ Vanga Čendonga.
baner1
Kako je saopštila Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije, Nikolić je u razgovoru sa delegacijom kineske kompanije rekao da je Srbija stvorila poslovni ambijent za koji smatra da mnogo toga može da ponudi investitorima iz celog sveta.

– Kineske kompanije već učestvuju u velikim infrastrukturnim projektima u Srbiji, što svakako treba da se nastavi, ali bilo bi jako korisno za obe strane ukoliko bi kineske kompanije odlučile da investiraju i u srpsku proizvodnju – rekao je on.

Nikolić je dodao da bi za „Huawei“ bilo interesantno da razmisli o izgradnji svog IT centra na teritoriji Srbije, koja za to ima mogućnosti i izvanredne kadrove, školovane u Srbiji i inostranstvu.

Vang je predlog predsednika Srbije ocenio kao ideju o kojoj „Huawei“ već neko vreme ozbiljno razmišlja, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje u saopštenju, Vang je informisao Nikolića o potencijalima kompanije „Huawei tehnologis“ i izrazio veliko interesovanje za dugoročno poslovanje te kompanije u Srbiji i istakao da je njegova želja da „Huawei“, kroz partnerski odnos sa Srbijom, doprinese razvoju domaće privrede.

„Huawei“ je jedan od najvećih proizvođača telekomunikacione opreme u svetu, zapošljava oko 170.000 ljudi, a u Srbiji posluje od 2005. godine i da sarađuju sa srpskim kompanijama i institucijama, poput „Telekoma Srbije“, „Telenora“, Ministarstva odbrane i Ministastva unutrašnjih poslova.

Pročitajte takođe

ProCredit banka nastavlja podršku domaćoj poljoprivredi – Subvencionisani agro krediti i u 2018.

ProCredit banka nastavlja podršku domaćoj poljoprivredi – Subvencionisani agro krediti i u 2018. Izvor: eKapija …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *