„Husse“ širi mrežu u Srbiji – Tri nova primaoca franšize tokom 2015.
Izvor: Franchising.rs

Za franšizni sistem „Husse“ 2015. je bila veoma uspešna godina. Prodaja hrane za pse i mačke ovog brenda raste, kao i broj primalaca franšize.

Pored postojeće dve franšize u Beogradu i jedne u Novom Sadu, franšiznoj mreži „Husse“ pridružila su se još dva partnera – primalac franšize za beogradske opštine Zvezdara i Vračar i primalac za mačvanski region sa sedištem u Bogatiću.

Saša Milutinović, vlasnik master franšize švedskog brenda Husse za tržište Srbije i Crne Gore, kaže da je jako zadovoljan razvojem franšizne mreže, kao i da je prodaja iz dana u dan sve bolja.

– Postigli smo veliki uspeh u ovoj godini time što su nam se pridružila tri nova primaoca franšize. Uz to, prodaja konstantno raste. Primetili smo da u svakom delu Srbije postoji potencijal za razvoj ove franšize. Naime, jedan od osnovnih načina reklamiranja naših proizvoda jeste sponzorisanje raznih događaja kao što su izložbe pasa, međunarodna takmičenja i slično. Nakon toga bi se prodaja u tom regionu značajno uvećala, a kada bi u svakom regionu postojao primalac franšize, poslovanje bi bilo neuporedivo bolje – objašnjava Milutinović.

On dodaje da je nove primaoce franšize privukla upravo pogodnost koju su svim zainteresovanima omogućili tokom ove godine, a koja će važiti i u narednom periodu. Naime, cena franšize iznosi 2.500 EUR, od čega se 500 EUR troši na marketinški materijal, dok za 2.000 EUR primalac dobija robu koja, praktično, postaje njegov obrtni kapital. Svaki primalac franšize dobija ekskluzivitet za teritoriju sa najmanje 200.000 stanovnika.

– S obzirom na to da ne postoji ni približna statistika o broju pasa i mačaka, franšiza je formirana na osnovu broja stanovnika – kaže Milutinović.

On dodaje da je cilj da „Husse“ u narednih pet godina ima između 20 i 25 primalaca franšize u Srbiji.