Hutchinson otvorio drugi proizvodni pogon u Rumi – Do kraja 2020. još dve fabrike francuske kompanije u Srbiji

Hutchinson otvorio drugi proizvodni pogon u Rumi – Do kraja 2020. još dve fabrike francuske kompanije u Srbiji
| Izvor: eKapija/Tanjug

Francuski proizvođač gumenih creva za rashladne uređaje na automobilima Hutchinson, otvorio je u sredu (23. marta 2017. godine) novi proizvodni pogon u Rumi.

Opština Ruma je toj kompaniji ustupila 7,8 hektara zemljišta na kojem je prošle godine izgrađen prvi proizvodni pogon od 6.000 kvadratnih metara sa 200 zaposlenih, dok bi, kako je ranije najavilo opštinsko rukovodstvo, do kraja 2017. posao trebalo bi da dobije još 400 ljudi.

Predstavnici kompanije istakli su da će gumena creva biti namenjena kako za Srbiju, tako i za izvoz u Italiju i Nemačku.

Radnici su za posao u Hutchinsonu obučavani u Poljskoj, a investicije francuske kompanije u Srbiji, prema ranijim najavama, trebalo bi da dostignu 7,3 mil EUR.

Kako je navedeno na sajtu opštine Ruma, prema biznis planu, francuska kompanija će do 2020. godine u Rumi izgraditi ukupno četiri fabrike u kojima će se proizvoditi različiti proizvodi namenjeni automobilskoj industriji, a očekuje se da će u njima raditi 1.600 ljudi. Izgradnja trećeg pogona, prema rečima predsednika ove vojvođanske opštine Slađana Mančića, trebalo bi da počne već na leto.

Vlada Srbije se obavezala da će za ovu kompaniju finansirati izgradnju prečistača otpadnih voda u rumskoj opštini, čija je predračunska vrednost oko 900.000 EUR, pa su prema informacijama sa opštinskog sajta, predsednik rumske opštine i direktor Republičke direkcije za imovinu Republike Srbije, Jovan Vorkapić, potpisali danas ugovor o prenosu vlasništva nad parcelom u Zapadnoj industriskoj zoni, što je preduslov za njegovu izgradnju.

– Mislim da ćemo ugovor sa Ministarstvom privrede potpisati naredne sedmice i kada dobijemo novac raspisujemo javnu nabavku. Fabrika za prečišćavanje otpadnih voda će se graditi na površini od 40 ari, a našem JP Vodovod će biti povereno održavanje i upravljanje. Činjenica je da kompanija Hutchinson u ovom momentu ima najviše potrebe za tim, ali kolektor će biti dostupan svim investitorima i fabrikama koje se nalaze u radnoj zoni Rumen – poručio je Mančić.

Francuski Hutchinson inače, snabdeva automobilske gigante poput kompanija Mercedes, Fiat, Suzuki i Renault.

Pročitajte takođe

United Group nastavlja da ulaže u Srbiji – Najavljeno investiranje od 293 mil EUR

United Group nastavlja da ulaže u Srbiji – Najavljeno investiranje od 293 mil EUR United …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *