„IGB Automotive Comp“ počinje izgradnju novog pogona u Inđiji 27. aprila – Vrednost investicije 4,5 mil EUR
| Izvor: eKapija

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić, ambasador Nemačke Aksel Ditman, generalni menadžer kompanije „IGB Automotive Comp“ doo iz Inđije Dalibor Berić i Volker Prešer, menadžer proizvodnje grupacije „I.G. Bauerhin“ GmbH za Evropu postaviće u sredu 27.04.2016. godine u Inđiji kamen temeljac novog proizvodnog pogona.

Reč je o investiciji vrednoj 4.5 mil EUR čijom će realizacijom biti zaposleno više od 500 novih radnika u narednih pet godina, uvedeni novi proizvodi i primenjena nova tehnologija. Kompanija „IGB Automotive Comp Inđija “ osnovana je 2007. godine od strane kompanije „I.G.Bauerhin“ GmbH iz Nemačke i bavi se proizvodnjom grejača za sedišta, grejača za volane, senzora za okupiranost sedišta automobila, kablova za grejače sedišta, električnih kontrolnih jedinica.

„I.G.Bauerhin GmbH“ poseduje sveobuhvatnu tehnologiju grejača za automobilska sedšta i senzora za zauzeće sedišta, kao lider u oblasti pomenute proizvodnje omogućava svojim kupcima visok kvalitet proizvoda prema postavljenim standardima autoindustrije ISO/TS 16949, kao i standardima ISO 140001 i OHSAS 18001.

Na teritoriji Srbije kompanija ima svoju proizvodnu jedinicu koja ujedno predstavlja i prvu po veličini, broju zaposlenih i ostvarenoj realizaciji u „Bauerhin“ grupi.