IGB Automotive Inđija završava izgradnju novog pogona do kraja 2016. – Počelo zapošljavanje novih radnika

IGB Automotive Inđija završava izgradnju novog pogona do kraja 2016. – Počelo zapošljavanje novih radnika
| Izvor: Dnevnik

IGB Automotive Comp Inđija očekuje završetak izgradnje novog pogona do kraja godine, a u planu je da u narednih mesec dana bude zaposleno još 150 radnika, piše Dnevnik.

Kompanija I.G.Bauerhin GmbH iz Nemačke, koja ima poslovnu jedinicu u Inđiji, bavi se proizvodnjom grejača za automobilska sedišta i za volane automobila, senzora za okupiranost sedišta automobila, kablova za grejače automobilskih sedišta i električnih kontrolnih jedinica. Prva je u Srbiji po veličini, broju zaposlenih i ostvarenoj realizaciji u I.G.Bauerhin grupaciji, i sve je to postigla za devet godina koliko posluje u našoj državi, objašnjava za Dnevnik generalni menadžer kompanije Dalibor Berić.

– Danas IGB Automotive Comp Inđija zapošljava više od 1.650 radnika i proizvodi više od 18 miliona proizvoda godišnje, a u narednih mesec dana plan je da zaposlimo još 150 novih radnika. Grejači i senzori za sedište napravljeni u Srbiji opremaju veliki broj vozila napravljenih u Evropi, kao što su mercedes, audi, BMW, volkswagen, opel, reno itd. Grupacija I.G. Bauerhin prisutna je na gotovo svim kontinentima i omogućava svojim kupcima visok kvalitet proizvoda prema postavljenim standardima autoindustrije. Svaka proizvodna jedinica ima svoje tržište, tako da su proizvodi iz Inđije u skladu s očekivanjima veoma zahtevnih evropskih kupaca.

Ta nemačka kompanija je prošle godine potpisala s Vladom Srbije ugovor o dodeli podsticajnih sredstava za izgradnju novog proizvodnog pogona za proizvodnju grejača za automobilska sedišta i senzora. Izgradnja novog pogona počela je u aprilu ove godine.

– Radovi su u toku i očekujemo završetak do kraja ove kalendarske godine. U skladu s postavljenim poslovnim ciljevima i definisanim biznis-planom, kompanija IGB Automotiv Inđija će po realizaciji novog proizvodnog pogona zaposliti novih 500 radnika. Već smo krenuli da zapošljavamo i obučavamo deo radnika, pa će do sredine oktobra broj zaposlenih premašiti cifru od 1.800 – kaže Berić.

Inače, kompanija IGB Automotiv Inđija ovih dana obeležava devet godina uspešnog poslovanja na domaćem tržištu, i zadovoljna je i uslovima proizvodnje i radnom snagom, piše Dnevnik.

Pročitajte takođe

YouTube ima novu opciju za pregled videa od 360 stepeni

YouTube ima novu opciju za pregled videa od 360 stepeni YouTube će uskoro omogućiti pristup …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *