„Ikarbus“ montira 21 autobus – U zemunsku fabriku stižu i nove narudžbine

„Ikarbus“ montira 21 autobus – U zemunsku fabriku stižu i nove narudžbine
| Izvor: Novosti

ikarbus.rs Na proizvodnim linijama zemunske fabrike „Ikarbus“, trenutno se pravi 21 autobus!

– Imamo posla, a biće ga još i više, jer ćemo uskoro učestvovati na dva tendera koja se raspisuju za nabavku autobusa u „ATP Pančevo“ i u „GSP Beograd“ – kaže za „Novosti“ prvi čovek ove kompanije, generalni direktor Aleksandar Vićentić.

Iako „Ikarbus“ prodaje više vrsta autobusa različitog tipa i namene, u centru pažnje javnosti je i dalje vozilo koje na haubi ima znak „Mercedesa“ a koje naša kompanija pravi u saradnji sa nemačkim gigantom.

– U kontingentu od deset autobusa koje je naručila „Ariva“ je i jedan koji radimo u saradnji sa „Mercedesom“ – kaže generalni direktor „Ikarbusa“ Vićentić. – Ali ovih dana ćemo potpisati i ugovor sa lazarevačkom „Lastrom“ koja želi tri „mercedes“ autobusa.
baner1
Autobus koji zemunska fabrika pravi na šasiji „mercedesa“, dobio je izuzetne ocene od strane stručnjaka, a po odnosu cene i kvaliteta nema ozbiljniju konkurenciju ne samo u zemljama regiona već i u zemljama istočne Evrope, pa zato ne čudi veliko interesovanje za kupovinu modela „IK 112 LE“, za kojeg u nemačkoj kompaniji kažu da je napravljen da dugo traje i da ima niske troškove eksploatacije, a motor koji se ugrađuje trebalo bi da bez problema prevali 1.800.000 kilometara.

– Ima dosta interesenata iz zemalja regiona sa kojima smo u stalnom kontaktu, ali da bismo tamo prodavali ovaj autobus, neophodno je da ugrađujemo motore sa „evro 6“ standardom, a mi za sada ugrađujemo „evro 5“ motore – objašnjava direkor Vićentić.

Cena autobusa je, u zavisnosti od želja kupca, oko 130.000 EUR, što je veliki plus u nadmetanju sa konkurencijom.

Kapacitet „Ikarbusa“, u kome radi 260 visoko obučenih i kvalifikovanih radnika, iznosi 220 vozila godišnje, što znači da bi bez problema mogli da isporuče prvih 50 autobusa koje će, prema najavama, uskoro na tenderu zatražiti „GSP Beograd“.

Pročitajte takođe

Srpska „Kruna“, britanski recept – Jovica Božić i princ Đorđe Karađorđević u Omoljici pokrenuli originalnu craft pivaru

Srpska „Kruna“, britanski recept – Jovica Božić i princ Đorđe Karađorđević u Omoljici pokrenuli originalnu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *