Impol Seval ostvario rekordnu proizvodnju u 2016. godini – Započet novi investicioni ciklus vredan 60 mil EUR
| Izvor: RTS

Među najuspešnijim kompanijama u Srbiji, po oceni Privredne komore Srbije, u 2016. je i Valjaonica aluminijuma Impol Seval u Sevojnu. Njihova ovogodišnja proizvodnja je premašila 51.000 tona, što je rekord u fabričkoj istoriji dugoj 41 godinu. Počinju realizaciju novog, velikog investicionog ciklusa, a uspeh objašnjavaju i doprinosom svih zaposlenih u poslovanju i razvoju fabrike.

Sedam stotina radnika Impol Sevala, shvatilo je da se uspehom na tržištu, odmeravaju i njihov rad i plate. Ovogodišnji rezultat je rekordna proizvodnja, izvoz vredan stotinu miliona evra, a zaključno sa ovim mesecom, i prosečna neto zarada radnika od 72.000 dinara.

– Sa mojom stručnom spremom, ja ovoliku platu ne mogu da imam nigde. Što se više ulaže, znači da ima posla, tako da će i moje radno mesto biti sigurno – kaže radnik Impol Sevala Oliver Milović.

Impol Seval je ušao u treći investicioni ciklus od oko 60 mil EUR, i ugovori sa dobavljačima su već potpisani.

– Sa ovim ulaganjima hvatamo korak i sa četvrtom industrijskom revolucijom, o kojoj već bruji čitava Evropa. Optimizam crpim iz toga da smo izabrali najbolje, iz činjenice da su naši inženjeri pokazali da imaju i znanja i želje, da znamo gde hoćemo i da smo potpuno ravnopravni sa, recimo, inženjerima iz najvećih svetskih kompanija – navodi Ninko Tešić, generalni direktor, Impol Sevala.

Prva faza tog velikog posla je počela, a kada sve bude završeno, fabrika će udvostručiti proizvodnju.

– Specifičnost svih tih projekata je što se ugrađuju u postojeći halski prostor, što od nas svih ovde zahteva jako veliku pripremu, organizaciju, sprovođenje mera bezbednosti i tako dalje – objašnjava Radomir Dodok, direktor za investicije i razvoj Impol Sevala.

Sve postignuto, ocenjuju jednostavno, zajedničkim, domaćinskim poslovanjem, a ponose se činjenicom da je većinski vlasnik, slovenački Impol, domaćem menadžmentu poklonio poverenje, ulaganjima od ukupno 78,5 mil EUR, u proteklih 14 godina, pokazao da je Seval ravnopravan i važan deo kompanije.