Indijske kompanije zainteresovane za ulaganje u proizvodnju traktora u Srbiji

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Branislav Nedimović razgovarao je u četvrtak, 17. avgusta 2017. godine, sa ambasadorom Indije u Beogradu Narinder Čauhan o mogućnostima za predstavljanje srpskih poljoprivrednih proizvoda na predstojećem sajmu Worldfood India, koji će se održati u novembru.

Na sastanku je dogovoreno da se u narednom periodu precizno definišu oblasti poljoprivredne proizvodnje koje mogu da obezbede plasman srpske robe na indijsko tržište, prenosi sajt Vlade Srbije.

Nedimović je naglasio da je Srbija zainteresovana za učešće na sajmu, i u skladu sa tim, preneo da je prihvatio poziv da poseti pomenutu manifestaciju.

Sagovornici su postigli dogovor o tome da se posebno intenziviraju razgovori o investicijama vodećih indijskih kompanija u oblasti proizvodnje traktora i mehanizacije.

U razgovoru je ocenjeno da bi takve investicije u Srbiji bile od velikog značaja ne samo za sveukupnu privrednu aktivnost, već i za male poljoprivrednike kroz veću dostupnost pristupačnih i kvalitetnih traktora i mehanizacije.

Podsetimo, indijska grupa Tafe ranije je objavila da je zainteresovana za strateško partnerstvo ili kupovinu IMT-a u stečaju, kako bi proizvodili traktore za pre svega evropsko, ali i afričko i azijsko tržište.