Investicije kompanije „Delta holding“ 27,7 mil EUR u prvih devet meseci 2014.- Kompanija planira ulaganja od 200 mil EUR

Investicije kompanije „Delta holding“ 27,7 mil EUR u prvih devet meseci 2014.- Kompanija planira ulaganja od 200 mil EUR
Izvor: Tanjug

Investicije „Delta holdinga“ za devet meseci ove godine iznosile su 27,7 mil EUR, a iz te kompanije najavljuju pokretanje velikih projekata u narednom periodu za koje je već obezbeđeno finansiranje u vrednosti većoj od 200 mil EUR.
Dinamika realizacije projekata zavisiće najviše od efikasnosti i brzine u izdavanju građevinskih i svih drugih potrebnih dozvola, a oni će doneti hiljade novih radnih mesta, saopšteno je danas na predstavljanju izveštaja o poslovnim rezultatima „Delte“ za period januar – septembar 2014. godine.
baner1
Izvršni potpredsednik „Delta holdinga“ za operativne poslove Dejan Jeremić rekao je da se dve već završene investicije odnose na izgradnju druge hladnjače na imanju u Čelarevu (6 mil EUR) i nove linije za proizvodnju kratke testenine u novosadskom „Danubiusu“ (1,8 mil EUR).

U toku je realizacija najvećeg ovogodišnjeg projekta, izgradnje novog distributivno-logističkog centra „Delta Transportnog Sistema“ u Staroj Pazovi (10,2 mil EUR), naveo je Jeremić na konferenciji za novinare kojoj je prisustvovao i vlasnik „Delta holdinga“ Miroslav Mišković. Taj projekat će doneti i 400 novih radnih mesta.

Potpredsednik „Delta holdinga“ za strategiju i razvoj Marija Desivojević Cvetković predstavljajući strategiju razvoja 2015-2019, najavila je izgradnju šoping mola na Autokomandi (200 mil EUR), novog hotela u Bloku 20 (110 mil EUR), kao i novog poslovnog sedišta „Delta holdinga“ u Bloku 19, između hotela „Crowne Plaza“ i NBPG apartmana (25 mil EUR).

Već je obezbeđeno 200 mil EUR, a prema rečima Desivojević Cvetković, ti projekti će doneti više hiljada radnih mesta. Ona je najavila i investicije „Delta holdinga“ u regionu, među kojima je izgradnja šoping mola u Banjoj Luci, u koji će biti uloženo 50 mil EUR.

Pročitajte takođe

ProCredit banka nastavlja podršku domaćoj poljoprivredi – Subvencionisani agro krediti i u 2018.

ProCredit banka nastavlja podršku domaćoj poljoprivredi – Subvencionisani agro krediti i u 2018. Izvor: eKapija …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *