Investitor iz Rusije zainteresovan za „Jagodinsku pivaru“
Izvor: Blic

Investitor iz Rusije zainteresovan je za privatizaciju „Jagodinske pivare“ i obratiće se Agenciji za privatizaciju, izjavio je predsednik Štrajkačkog odbora Jugoslav Đurđević koji je potvrdio da je blokiran račun preduzeća.

Reč je o blokadi od više stotina miliona dinara, a najveći je dug Poreskoj upravi od 2,5 milijardi dinara.

– Ruski investitor želi da izveze šleper piva i zainteresovan je za privatizaciju, osim njega zainteresovano je još pet investitora. To nam daje nadu da istrajemo u našim zahtevima i sačekamo razgovore sa premijerom Vučićem – navodi Đurđević, koji je u utorak predvodio protestnu šetnju ulicama Jagodine.
baner1
Zaposleni u pivari stupili su u generalni štrajk, ali su ga zamrzli posle obećanja da će ih premijer Aleksandar Vučić primiti kada dođe iz SAD. Zaposleni sada štrajkuju u krugu preduzeća.

Oni zahtevaju promenu modela privatizacije, povezivanje radnog staža i novac za socijalni program.

– Poštujemo jučerašnji dogovor, nismo izašli na ulice. Strpljivo čekamo na sastanke sa premijerom i ministrima. Imamo tržište i nove kupce za pivo, tražimo da se obavi privatizacija, a ne stečaj i gašenje pivare. Smatramo da smo u pravu – kaže Đurđević. Ukoliko blokada računa potraje, može se očekivati proglašenje stečaja.

– Realna mogućnost je da se radi po unapred prirpemljenom planu reorganizacije i da se izmiruju obaveze prema poveriocima u periodu koji se definiše tim planom, a druga mogućnost je stečaj – rekla je Vulovićeva.