Italijani traže varioce, bravare i lakirere – „Tecnostrutture“ zapošljava 30 radnika u Zrenjaninu
| Izvor: Dnevnik

Italijanska kompanija „Tecnostrutture“ koja gradi proizvodne pogone u zrenjaninskoj industrijskoj zoni „Ečka – Jugoistok“, već obavlja razgovore sa kandidatima i bira buduće radnike koji će biti zaposleni u zrenjaninskoj fabrici. Kako je ranije najavljeno, novi italijanski investitor će u prvom krugu zaposliti tridesetak radnika, a traže se kvalitetni bravari, varioci, rukovaoci CNC mašinama i lakireri. Ova porodična firma, sa tradicijom dugom više od četiri decenije, bavi se izradom čeličnih konstrukcija za mostove, aerodrome, velike tržne centre, industrijske pogone i druge objekte, a zrenjaninski pogon će proširiti ukupnu proizvodnju kompanije, namenjenu evropskom tržištu.

– Na konkurs se do sada prijavilo 150 kandidata, a u uži izbor je ušlo njih četrdesetak, sa kojima je vlasnik i direktor kompanije Stefano Verna obavio razgovore. Uglavnom su se prijavljivali kandidati stariji od 35 godina. Verna će ponovo doći u Zrenjanin kako bi se u direktnom kontaktu upoznao sa kandidatima za posao, tako da je još uvek moguće prijaviti se na i-mejl adresu: tecnostruttureserbia@gmail.com – kaže za „Dnevnik“ koordinatorka za Srbiju Marija Laketić Ljevar i dodaje da prijavljivanje traje do 20. maja.

Očekuje se da proizvodnja u ovdašnjim pogonima počne krajem juna ili početkom jula, a budući radnici će pre toga proći stručnu obuku, koja će delom biti organizovana u Srbiji. Najvažniji deo obuke odvijaće se u Italiji, na mašinama koje će kasnije biti korišćene u proizvodnji u Zrenjaninu. Većina proizvodnje odvijaće se na mašinama koje će biti softverski kontrolisane, što će zahtevati određeno obrazovanje i obuku.

Predstavnici „Tecnostrutture“ su ranije kazali da ova kompanija sarađuje sa velikim multinacionalnim firmama, ozbiljnim partnerima koji grade po celom svetu. Između ostalog, učestvovala je u izgradnji fudbalskog stadiona „Fođe“, aerodroma u Milanu i drugih objekata. Italijani su Zrenjanin odabrali kao pogodno mesto za investiranje, koje je logistički dobro pokriveno, a uz to su naišli na veliku podršku lokalne samouprave. Ukupna vrednost investicije u gradu na Begeju je, inače, 3,5 mil EUR.