Italijanska kompanija „Tecnostrutture“ u junu otvara pogon u Zrenjaninu
| Izvor: Beta

Proizvodni pogon italijanske kompanije „Tecnostrutture“ u zrenjaninskoj Industrijskoj zoni Ečka biće otvoren krajem juna, najavili su danas predstavnici kompanije.

Radove na izgradnji pogona koja se bavi proizvodnjom čeličnih konstrukcija obišli su predstavnici te kompanije i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

Janjić je kazao da je reč o novom investitoru koji do sada nije poslovao u Srbiji, a da dolazak investitora u taj grad rešava problem nezaposlenosti. – U planu je proširenje kapaciteta i gradnja još jedne proizvodne hale – rekao je on.

Koordinatorka projekta izgradnje proizvodnih pogona „Tecnostrutture“ Marija Laketić Ljevar kazala je da je ta investicija u Zrenjaninu u vrednosti 3,5 mil EUR i da su u toku završni radovi.

– Već obavljamo razgovore sa kandidatima za posao, a u prvoj fazi planiramo da zaposlimo 30 radnika. Firma je izvozno orijentisana i većina proizvodnje namenjena je stranom tržištu – kazala je ona.

Ugovor o kupovini građevinskog zemljišta u Industrijskoj zoni Ečka između Grada Zrenjanina i „Tecnostrutture“ potpisan je aprila prošle godine.