Italijanske kompanije zainteresovane za Odžake – „Gruppo Bison“ u poseti Bačkoj
| Izvor: eKapija

Prošle nedelje je u Regionalnoj privrednoj komori Sombor održan sastanak sa potencijalnim investitorima iz Italije, iz regije Veneto. Sastanku su prisustvovali i predstavnici lokalnih samouprava Sombora, Kule, Odžaka i Apatina i načelnik Zapadno-bačkog upravnog okruga. Dogovoren je nastavak pregovora kada investitori budu ponovo došli u naš region, saopšteno je iz Regionalne privredne komore, prenosi „Radio Odžaci“.

Opštinu Odžaci su na ovom sastanku predstavljali zamenica predsednika opštine Biljana Cekić i direktor Turističke organizacije Marko Drobac.
baner1
Po rečima Biljane Cekić, radi se o ozbiljnoj delegaciji koju je predvodio ugledni privrednik Aldo Bison, predstavnik kompanije „Gruppo Bison“, koji je zainteresovan za ulaganje u Srbiju, konkretno u Zapadno-bački okrug.

– Ono što ih je opredelilo za Zapadno-bački okrug jeste naša predusretljivost. Aldo Bison je bio pozitivno iznenađen i to ga je navelo da najavi svoj ponovni dolazak, ovaj put sa grupom privrednika iz Italije. Kaže da se radi o ozbiljnoj poseti i da su privrednici iz te zemlje zainteresovani da svoj kapital presele na neka nova tržišta i da bi im u tom smislu bila interesantna opština Odžaci i ovaj region, koji imaju šansu da sa potencijalnim investitorima u budućnosti naprave jednu ozbiljnu priču. Taj sastanak očekujemo vrlo brzo, možda već nakon novogodišnjih praznika – kaže zamenica predsednika opštine Odžaci.

Građevinska kompanija „Gruppo Bison“ iz grada Jezolo ima iskustvo dugo 40 godina i posluje širom Evrope, prenosi „Radio Odžaci“.