baner1Italijanski „Alkemica solutions“ otvorio pogon za reciklažu u Novom Sadu
Izvor: eKapija

Italijanska kompanija „Alkemica solutions“ pokrenula je juče, u Slobodnoj zoni Novi Sad pogon u okviru kojeg će biti reciklirana telefonska i kompjuterska oprema, bez monitora i baterija. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se u Gradskoj kući sa ovim, ali i drugim privrednicima iz Italije koji u Novom Sadu borave tim povodom, i sa njima razgovarao o poslovnim aktivnostima u Slobodnoj zoni Novi Sad, kao i o investicionim potencijalima grada.

Gradonačelnik im je poželeo dobrodošlicu i izrazio veliko zadovoljstvo što je uspešno realizovana investicija kompanije „Alkemica solutions“ i što su njeni čelni ljudi prepoznali Novi Sad kao povoljan poslovni ambijent. On je pozvao privrednike da ulažu u Novi Sad, a istovremeno izrazio spremnost gradske uprave da pomogne u administrativnim procedurama.

Delegacija privrednika iz Italije je izrazila stav da je Novi Sad prepoznat s njihove strane kao odlično mesto za ulaganje i to ne samo zbog svog geografskog položaja i dobre povezanosti saobraćajnicama, već i zbog spremnosti gradske vlasti i uprave Slobodne zone da ubrzaju postupak dobijanja dozvola i da pomognu u rešavanju složenih poslovnih procesa.

Nakon sastanka u Gradskoj kući, u prisustvu gradonačelnika Vučevića i gradonačelnika italijanskog grada Sant Elpidio a Mare Alesija Terencija, delegacije italijanskih privrednika („Andolfi&C“, „Ecor’it“, „Dedem Group“, „Leisure Group“, „Ecodreaming“, „Gianfranco Campanari“, IPD, „Alkemica solutions“) predstavnika Grada i Slobodne zone Novi Sad, šefica Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj prof. dr Marijana Dukić-Mijatović, održala je prezentaciju o investicionim mogućnostima Novog Sada.

Prezentacija u okviru predstavljanja privrednih potencijala grada obuhvatila je činjenice o mogućnostima za ulaganje u Novi Sad, informacije o infrastrukturi, saobraćajnoj povezanosti, taksama i porezima, ceni rada radne snage, kao i o bankarskom sistemu u zemlji, spoljnotrgovinskim sporazumima, ceni energenata i uopštene podatke o privredi.