Italijanski Geox najavio povećanje proizvodnje u Vranju – Radnicima veće zarade u januaru 2017.

Italijanski Geox najavio povećanje proizvodnje u Vranju – Radnicima veće zarade u januaru 2017.
| Izvor: Novosti

Pogon fabrike Geox jedan je od 24 koje renomirani italijanski proizvođač modne obuće ima u čitavom svetu, a predsednik grupe Mario Moreti Polegato veruje da je i među najsavremenijima. Prilikom obilaska fabrike, on je najavio povećanje proizvodnje, ali i veće plate zaposlenih.

Iako je obraćanje medijima bilo posvećeno postignutim rezultatima i ambicioznim planovima, tema su bile i žalbe dve otpuštene radnice zbog loših uslova rada i ponižavanja od pojedinih šefova iz Italije.

– Nismo uradili ništa loše i nikoga nismo otpustili. Koristili smo probni period da bismo izabrali ljude koji nam trebaju – tvrdi Polegato.

U gradu pod Pržarom, inače, za Geox radi 1.277 ljudi koji prosečno zarađuju po 340 EUR, a menadžment je za januar najavio povećanje zarada za petinu.

– Trenutno proizvodimo 6.000 pari dnevno, planiramo da to povećamo najpre na 7.000, a uvođenjem kooperanata i na 10.000. Želja nam je bila da ovde prenesemo kulturu pravljenja obuće i sarađujemo sa ljudima koji prethodno nisu radili na taj način. Ako se potkrala bilo kakva greška i ako je bilo šta od spornih izjava radnika tačno, ja se ovom prilikom još jednom izvinjavam – rekao je Polegato.

U obilasku pogona bio je i gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

Pročitajte takođe

YouTube ima novu opciju za pregled videa od 360 stepeni

YouTube ima novu opciju za pregled videa od 360 stepeni YouTube će uskoro omogućiti pristup …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *