Italijanski metaloprerađivač Promek širi poslovanje i povećava broj zaposlenih u Velikoj Plani

Sa obeležavanja jubileja u Velikoj Plani Fabrika Promek u Velikoj Plani u narednom periodu zaposliće još deset radnika, a u planu je i širenje proizvodnih pogona, rekao je danas za eKapiju Luca Nanetti, direktor Promeka. Ova italijanska kompanija, koja se bavi preciznom obradom metala i limova, danas je obeležila deset godina poslovanja u Velikoj Plani.

– U naša dva pogona, ovde sada radi 70 ljudi u jednoj smeni, a u narednom periodu planiramo uvođenje najpre druge, a zatim i treće smene – objasnio je za eKapiju Nanetti.

On je dodao da proširenje proizvodnje podrazumeva i širenje pogona u narednom periodu, ali nije precizirao o kolikim kapacitetima je reč.

Delove iz Velike Plane Promek izvozi u svoju matičnu kompaniju SIPLA, koja u Bolonji posluje već 40 godina. Tamo se dalje sklapaju u mašine, koje se koriste u industriji pakovanja.

U Velikoj Plani posluju od 2007, kada je otvoren prvi pogon, dok je drugi počeo da radi pre dve godine. Sirovine za proizvodnju u Srbiji uvoze iz Italije, objasnio je Nanetti za naš portal.

Ova kompanija je povodom obeležavanja jubileja u Tehničkoj školi Nikola Tesla u Velikoj Plani otvorila tehničku laboratoriju PromekLAB. Sa ovom školom, potpisan je i sporazum o programu plaćene prakse u trajanju od 40 dana za najbolje đake završnih razreda, nakon što su proteklog leta proizvodni pogoni Promeka već bili praktične učionice za prvu grupu đaka-stažista.