Italijanski Miroglio kupio pirotsku fabriku AHA Mura Prvi maj za 200 miliona dinara

Italijanska firma Miroglio u petak (27. oktobra 2017. godine) je na javnom nadmetanju kupila pirotsku fabriku AHA Mura Prvi maj u stečaju za 200 miliona dinara, potvrdio je agenciji Beta stečajni upravnik Miroljub Dimitrijević.

Prema njegovim rečima ta kompanija je bila jedini učesnik na javnom nadmetanju, jer je jedina ispunila uslove konkursa, uplatom depozita od 126,2 miliona dinara i davanjem bankarske garancije.

Pirotska tekstilna fabrika je prodata iz šestog pokušaja, a pre stečaja zapošljavala je 1.300 ljudi.

Dimitrijević je rekao da će narednih dana biti potpisan ugovor o preuzimanju AHA Mure Prvi maj, koja je u stečaju od 2015. godine. Fabrika je bila u vlasništvu englesko-slovenačke grupacije AHA Mura, koja je 2014. otišla u stečaj.

Eduardo Miroglio je za lokalni portal Plus online rekao da je već dugo prisutan u tekstilnoj industriji u ovom delu Evrope, pre svega Bugarskoj, gde upošljava više od 2.000 ljudi, ima svoje pogone u Dimitrovgradu i na ovaj način planira da proširi proizvodnju.

Za početak, kako je istakao, planira da zaposli oko 500 ljudi.

Miroglio je italijanska firma specijalizovana za proizvodnju i distribuciju za prodaju konfekcije i tkanina. Grupa je prisutna u 34 zemlje i ima oko 1.200 prodavnica. Brendovi ove kompanije su, između ostalih, i Motivi, Oltre, Fiorella Rubino, Elena Mirò, Caractère, Per te by Krizia, Diana Gallesi i Luisa Viola.