Italijanski Pasubio u junu otvara pogon u Šapcu – Sedišta za automobile proizvodiće 500 radnika

Italijanski Pasubio u junu otvara pogon u Šapcu – Sedišta za automobile proizvodiće 500 radnika
| Izvor: eKapija

Italijanska kompanija Pasubio otvara pogon u Šapcu, gde će za izradu kožnih sedišta za luksuzne automobile zaposliti 500 ljudi. Klijenti za koje rade su Lamborghini, Porsche, Jaguar, Ferrari, BMW i Bentley.

Kompanije Pasubio potpisala je ugovor sa firmom Alliance One Tobacco o kupovini hale od 5.000 metara kvadratnih u Šapcu, u kojoj će pokrenuti proizvodnju, prenosi sajt Grada Šapca.

Mala firma italijanske porodice Preto, osnovana 1955. godine, danas je jedan od ključnih igrača na međunarodnom tržištu za preradu kože. Do sada su proizvodili samo u Italiji, a u Šapcu, kao prvom mestu u kom će poslovati van svoje zemlje, će odmah zaposliti 200, a u naredne tri godine još 300 ljudi.

Luka Preto, vlasnik firme Pasubio, ističe da su obišli celu Srbiju u potrazi za mestom idealnim za svoju investiciju, a da je Šabac zbog svoje geografske pozicije i odgovarajuće hale bio najbolji izbor.

– U planu je da proizvodnju počnemo do juna, a zaposlićemo pretežno žene koje znaju da seku i šiju kožu. Očekujemo da će saradnja sa Gradskom upravom Šapca biti dobra kao i do sada, bez administrativnih problema i da ćemo početi sa radom u planiranim rokovima. O ozbiljnosti naše firme govori i činjenica da su naši klijenti Lamborghini, Porsche, Jaguar, Ferrari, BMW i Bentley – kaže Preto.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović kaže da je dolazak firme koja sarađuje sa automobilskim gigantima preporuka svim potencijalnim investitorima da je Šabac dobro mesto za ulaganje.

– Nastavljamo da ispunjavamo obećanje o novim radnim mestima. Kao što znate, u Šabac je došla japanska kompanija Yazaki, a danas zvanično možemo da kažemo i da će Pasubio zapoliti 500 ljudi. Malo po malo, mi potpuno menjamo poslovni ambijent u našem gradu. Ovo je danas važan korak, jer smo dokazali da smo povoljno poslovno okruženje za ozbiljnu evropsku kompaniju. Šabac ima sertifikat o povoljnom poslovnom okruženju, a njegovu vrednost iz dana u dan sve više dokazujemo – dodaje gradonačelnik Šapca.

Navodi i da će se u Šapcu „po svemu sudeći, tražiti radnik više. U Severozapadnoj radnoj zoni gradi se pet fabrika u kojima će se zaposliti 1.900 radnika. Najveća je fabrika japanske kompanije Yazaki koja će zaposliti 1.700 ljudi. Šapčani pregovaraju sa još 11 investitora, što je potencijalnih 1.800 radnih mesta“

Pročitajte takođe

United Group nastavlja da ulaže u Srbiji – Najavljeno investiranje od 293 mil EUR

United Group nastavlja da ulaže u Srbiji – Najavljeno investiranje od 293 mil EUR United …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *