Iz novopazarske „Prve petoletke“ stizaće nameštaj – Novi vlasnici najavljuju zapošljavanje 100 ljudi
| Izvor: Danas

Konzorcijum, koji čine Fabrika nameštaja „Numanović SNS“ i Turistička agencija „Pejić tours“, postao je vlasnik 70% kapitala novopazarske fabrike „Prva petoletka“, koja je poslovala kao deo istoimene kompanije iz Trstenika.

Novi većinski vlasnik pronađen je iz trećeg pokušaja. Od maja ove godine do pre desetak dana, ova fabrika je tri puta nuđena na prodaju. Prodaja je uspešno okončana tek kada se odustalo od uslova da novi vlasnik mora da se bavi metalo-prerađivačkim poslovima.

Novi vlasnici su za 2,2 mil EUR „nasledili“ 26 zaposlenih i dobili imovinu od 40 mašina starijih od tri decenije i oko četiri hektara građevinskog zemljišta. Obavezali su se, takođe, da će sumu isplatiti u gotovini.
baner1
Fabrika nameštaja „Numanović SNS“, vlasništvo Seada Numanovića, osnovana je u julu prošle godine. Ima 85 zaposlenih i 2014. poslovnu godinu završila je sa dobitkom od 50 miliona dinara.

Drugi član konzorcijuma, Turistička agencija „Pejić tours“, vlasništvo Murata Pejića, osnovana je pre dvanaest godina, ima 35 radnika i takođe je ostvarila dobit od oko 61 milion dinara.

Kako piše „Danas“, Numanović se ovih dana nalazi u Nemačkoj, gde sa poslovnim partnerima razgovara o pokretanju novih poslova u tek kupljenoj fabrici.

– Osim proizvodnje nameštaja, razmišljamo i o pokretanju novih programa. Imamo više opcija i o tome razgovaram sa partnerima u Minhenu. Pokretanje novih poslova znači i otvaranje novih radnih mesta, planiramo da uposlimo minimum 100 ljudi – kaže Numanović.

Fabrika „Numanović“ je renomirani proizvođač tapaciranog nameštaja. Osnovana je 1995 godine. Proizvodnja se odvija u novoizgrađenom, savremeno opremljenom objektu površine 15.000 m2. Fabrika ima tri ćerke-firme, i po rečima Seada Numanovića sada se „intenzivno radi na njihovoj integraciji“.