Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izdalo je građevinske dozvole za prvih 375 stanova koji će se graditi za snage bezbednosti u Nišu i Vranju, a u čiju će izgradnju biti uloženo 1,4 milijarde dinara, izjavila je u petak (21. septembra 2018. godine) potpredsednica Vlade i resorna ministarka Zorana Mihajlović.

– U narednih desetak dana će biti rapisan javni poziv za izvođače radova i ukoliko sve bude išlo uobičajenim tokom, u oktobru bi mogla da počne izgradnja prvih stanova za snage bezbednosti – rekla je Mihajlović na konferenciji za novinare u Vladi na pitanje Tanjuga dokle se stiglo sa izgradnjom tih stanova.
U Vranju će u prvoj fazi radova, kako je precizirala, biti izgrađene četiri zgrade a u Nišu dve, ukupne bruto površine u oba grada oko 27.000 metara kvadratnih.
Prema predračunskoj vrednosti, u izgradnju stanova u Vranju biće uloženo 666,12 miliona dinara, a u Nišu 740,47 miliona dinara.
Dodala je i da je možda proces pripreme trajao nekoliko meseci duže nego što se prvobitno očekivalo, ali da je, ipak, reč o velikom projektu koji praktično obuhvata rad svih ministara i ministarstva u vladi, i mnogih drugih institucija, i koji će poslužiti kao šema za naredni period.
– Kada sam rekla pre izvesnog vremena da počinjemo novi investicioni ciklus, to nije podrazumevalo samo puteve i pruge koje počinjemo da gradimo, gde se procenjuje da će vrednost svega novog što budemo gradili u narednih pet, šest i sedam godina biti preko 7,8 mlrd EUR, već i stanove za snage bezbednosti – rekla je Mihajlović.