Izgradnja novog pogona kompanije Magna ide prema planu – Do kraja 2016. još 500 zaposlenih
| Izvor: RTV

Kompanija Magna Seating u Odžacima trenutno zapošljava 940 radnika, ali je odlučila da se proširi. Magna je za četiri godine u Odžacima od 400 radnika udvostručila kapacitet i broj zaposlenih i tu nije kraj.

Izgradnja novog pogona ide prema planu, navodi Miro Vidošević, direktor fabrike.
– Mi ćemo tu do kraja godine zaposliti još 500 novih radnika – dodaje on.

Osim radnika šivača i krojača, Magni će biti potrebni i stručnjaci, kaže Zoran Jović, direktor za ljudske resurse.
– Nama će u narednom periodu trebati sedam do deset inženjera – napominje on.

Sekula Tanjević, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Sombor kaže da mogu da ponude i mogućnost regionalnog posredovanja.
– Novo zapošljavanje je prioritet i zato ćemo formirati odeljenje tekstilne struke u Tehničkoj školi – kaže Dušan Marjan, predsednik opštine, i dodaje da su platili deset stipendija deficitarnim kadrovima.

Inženjer mehatronike Dušan Dragosavac je jedan od mladih stručnjaka koji je došao u Magnu da bi razvijao nove projekte. Izrada navlaka za automobilsku industriju sedišta nije njegova struka, ali kaže da je inženjersko znanje primenjivo svakodnevno ako želite da napredujete. Magna proizvodi i oko 16 hiljada setova navlaka mesečno, a treninzi za nove radnike su svakodnevni.

– Mi želimo da poslujemo ovde dugi niz godina, da imamo velika imena automobilske industrije – kaže Dragosavac, koji je menadžer za razvojne projekte kompanije Magna.