Japanske firme zainteresovane da posluju u Srbiji

Japanske firme zainteresovane da posluju u Srbiji
| Izvor: eKapija

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima Japanske poslovne organizacije „Kejdanren“, koji borave u Beogradu kako bi razmotrili mogućnosti ulaganja u Srbiji, objavljeno je na zvaničnom sajtu Vlade Srbije.

Vučić je, pozdravljajući prisutne na početku sastanka, naglasio da je Vlada Srbije svesna činjenice da japanske kompanije žele da više i bolje sarađuju sa našom zemljom.

On je iskazao zahvalnost narodu i Vladi Japana na velikoj pomoći koja je ukazana Srbiji nakon poplava, uz napomenu da ta zemlja zauzima drugo mesto po visini donacija upućenih našoj zemlji.
baner1
Premijer je predstavnike „Kejdanrena“ upoznao sa reformskim merama koje sprovodi Vlada Srbije, što će unaprediti investicionu klimu.

Činjenica da je Srbija na putu ka EU, ali i da je jedina zemlja koja ima sporazum o slobodnoj trgovini sa Evropskom unijom, Rusijom, Kazahstanom i Turskom, čini je pogodnom za dolazak stranih kompanija, istakao je Vučić.

On je poručio da je naša zemlja spremna da japanskim kompanijama ponudi najbolje uslove za investiranje.

Predsednik Komiteta za Evropu Japanske poslovne organizacije Josio Sato ukazao je na to da Japan želi da Srbija doprinese stabilnosti i da se ekonomski razvija.

Prema njegovim rečima, dve zemlje vezuje 130 godina diplomatskih odnosa, a ekonomski moraju da budu bolji u budućnosti.

Japan doprinosi privrednom rastu zemalja sa kojima sarađuje i zato je zainteresovan za investiranje u Srbiji, naglasio je Sato.

On je precizirao da su predstavnici japanskih kompanija zainteresovani za ulaganja u prehrambenu, auto i elektro industriju.

Vlada Srbije, kako je ocenio, čini velike napore da sprovede ekonomske reforme i zato je ovo pravi trenutak za jačanje ekonomske saradnje dveju zemalja.

Proizvodnja je najveći potencijal vaše zemlje i to će doprineti otvaranju novih radnih mesta i povećanju izvoza, zaključio je predsednik „Kejdanren“ organizacije, koju čini 1.300 najvećih japanskih firmi i 112 poslovnih udruženja.

Pročitajte takođe

ProCredit banka nastavlja podršku domaćoj poljoprivredi – Subvencionisani agro krediti i u 2018.

ProCredit banka nastavlja podršku domaćoj poljoprivredi – Subvencionisani agro krediti i u 2018. Izvor: eKapija …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *