„Jastrebac“ priželjkuje još 200 radnika – Niška fabrika izradila tri pumpe za šabački „Vodovod“
| Izvor: Jugmedia

Fabrika pumpi „Jastrebac“ iz Niša ima kapcitete da broj zaposlenih poveća sa 106 na 306, ali joj je za to potrebna pomoć države, izjavio je direktor ovog preduzeća Dragoljub Milošević.

– Od države tražimo da nam poveri posao, ne tražimo nikakve državne subvencije – rekao je Milošević.

On je istakao da bi na posao bili pozvani proizvodni radnici koji su nekada radili u pogonima „Jastrepca“, a koji su ostali bez zaposlenja nakon što je pokrenut stečajni postupak.

U ovom preduzeću takođe naglašavaju da su uprkos brojnim potreškoćama kroz koje su prošli proteklih godina sačuvali proizvodne kapacitete, projektnu dokumentaciju i stručnjake.
baner1
Fabrika pumpi „Jastrebac“ iz Niša isporučiće narednih dana šabačkom vodovodu tri pumpe velikog kapaciteta, čija je vrednost 7,2 miliona dinara.

Šabački vodovod će dobiti pumpe kao donaciju Ujedinjenih nacija, a u „Jastrepcu“ sa ponosom ističu da ih je ova međunarodna organizacija naručila putem neposredne pogodbe, uzdajujući se u kvalitet i dugogodišnje iskustvo niških majstora.

Zaposleni u „Jastrepcu“ ističu da uspešno realizuju plan reorganizacije, uprkos tome što im je, kako tvrde „Poreska uprava protivzakonito skinula sa računa 38 miliona dinara i više od 76.000 EUR, i uprkos tome što je Agencija za privredne registre šest meseci odbijala da evidentira smenu direktora ovog preduzeća“.