Jeanci dolazi na gotovo – Leskovac sređuje Sintetiku za useljenje 300 novih radnika
| Izvor: Jugmedia

Više od 160 miliona dinara koštaće građane Leskovca uređenje cele zgrade nekadašnje Sintetike u koju će se novi pogon kompanije Jeanci sa 300 novih radnika useliti, kako je planirano, 2018. godine.

Prvom fazom obuhvaćeni su pripremni radovi, radovi na rušenju, grubi građevinski i radovi na rekonstrukciji krovova, a radove izvodi Investgradnja iz Leskovca.

– Svesni smo da je bolje da fabrike i zemljište koje godinama propadaju damo investitorima, kako bi mogli da prošire proizvodnju i otvore nova radna mesta. Verujem da će ovi radovi biti uspešno završeni i da ćemo naredne godine ovde imati novi pogon u kojem će mogućnost za zaposlenje dobiti najmanje 300 naših sugrađana – kazao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

U drugoj fazi rekonstrukcije planira se izrada podova od fero-betona, a u trećoj instalaterski i završni građevinski radovi.

– Ovo je, generalno, naša najveća investicija u 2016. godini, pre svega značajna jer prvi put radimo izgradnju privrednog objekta, čija će ukupna vrednost po predračunu biti 160 miliona dinara. Ove godine raspisaćemo tender za četvrtu fazu kako bi ovaj objekat dobio upotrebnu dozvolu – zaključio je direktor leskovačke Direkcije za urbanizam i izgradnju Milenko Milenković.