Jeftinije do tablica – Moguća izmena uredbe o registraciji vozila po kubikaži
| Izvor: B92

foto: Kichigin/shutterstock.com Mnogo se polemiše o tome koliko je uredba o registraciji vozila po kubikaži isplativa i poštena. Prema rečima ministra za rad Aleksandra Vulina, razmišlja se i o njenoj izmeni.

Vulin je, odgovarajući na pitanja novinara šta država može da učini da spreči zloupotrebe osoba sa invaliditetom za dobijanje popusta za registrovanje automobila sa velikom kubikažom, objasnio da je to u nadležnosti Ministarstva finansija i da je siguran da će napori u tom pravcu biti učinjeni.

– Sigurni smo da će ministarstvo učiniti napore da to učini prihvatljivijim i jeftinijim, ne samo za osobe sa invaliditetom, već za sve registracije. Kada je reč o uredbi o kubikaži veoma se mnogo polemiše da li je to baš isplativo i pošteno – rekao je Vulin.

Saglasio se da je bilo zloupotreba pri registraciji automobila koji formalno pripadaju osobama sa invaliditetom, a zatim se ustupe nekom drugom.

– To je naš propust, to je greška države. Možemo to da sprečimo i kontrolišemo – rekao je Vulin.

Ministar je dodao da je bilo sličnih zloupotreba kada je u pitanju isplata penzija ili dečijih dodataka, pa nisu ukinute ni isplata penzija niti dečiji dodaci.

– Nećemo ukinuti sigurno ni ovo pravo. Svakako da to treba bolje da se kontroliše. To je u nadležnosti Ministarstva finansija, dok centri za socijalni rad samo izdaju potvrdu da imate telesno oštećenje veće od 60% i da, shodno tome, možete da dobijete odgovarajući popust – zaključio je Vulin.