Jeftiniji roming između Srbije, Crne Gore, BiH i Makedonije – Minut razgovora 0,24 EUR, poruka 0,08
| Izvor: Tanjug

Cene usluga rominga za građane Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije od 1. jula dodatno su snižene, izjavio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Niže cene rominga u četiri zemlje regiona rezultat su primene druge faze sporazuma koji je Ljajić sa resornim ministrima Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije potpisao u septembru 2014. godine.

Ljajić je precizirao da, u skladu sa potpisanim sporazumom, od danas odlazni pozivi u romingu za pomenute četiri zemlje koštaju 0,24 EUR po minutu, umesto dosadašnjih 0,29 EUR, dok minut dolaznog poziva košta 0,07 EUR umesto dosadašnjih 0,08 EUR.

Cena pojedinačne SMS poruke je 0,08 EUR umesto dosadašnjih 0,09 EUR, rekao je Ljajić, dok je, kako je dodao, najviše pojeftinilo korišćenje interneta, jer jedan megabajt sada košta 0,45 EUR umesto dojučerašnjih 0,70 EUR.

– Cene korišćenja rominga u četiri zemlje regiona od danas su u proseku niže za oko 20%. I to nije kraj snižavanju, pošto nas od 1. jula naredne godine čekaju još niže cene rominga u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Makedoniji – zaključio je Ljajić.