Jela gradi novu fabriku u Jagodini površine 10.000 kvadrata
| Izvor: Tanjug

Kompanija za proizvodnju kućnog nameštaja Jela iz Jagodine gradi novu fabriku površine 10.000 kvadratnih metara, u koju će biti instalirana proizvodna tehnologija trenutno najmodernija u svetu, izjavio je predstavnik kompanije Nikola Radovanović.

– Sa izgradnjom nove fabrike krenuli smo u avgustu, očekujemo završetak radova do kraja godine, u februaru ćemo montirati novu tehnologiju, kompletno automatizovanu koja je poslednja reč tehnologije u ovom trenutku u svetu. Nova tehnologija će nam omogućiti da oplemenimo naše proizvode, ostvarimo novi dizajn i kvalitet koji do sada nismo nudili tržištu i to će nam biti prednost – rekao je Radovanović.

Fabriku kompanija gradi vlastitim sredstvima.

Radovanović kaže da njihovi proizvodi ni malo ne zaostaju ni dizajnom, ni kvalitetom od evropskih. – Ništa se ne razlikujemo, jer radimo sa evropskom tehnologijom, evropskim reprodukcijskim materijalima, ali imamo prednost zbog jeftinije radne snage – dodao je.

Jela je prodična kompanija osnovana pre 25 godina i bavi se isključivo proizvodnjom dečijih i spavaćih soba, kuhinja. Proizvodi se u Srbiji sada mogu kupiti na 160 lokacija.

– Osim u centralnoj, zapadnoj i istočnoj Srbiji i Vojvodini, naš nameštaj se prodaje i u 20 salona na Kosovu i Metohiji. Na Kosovu i Metohiji imamo vrlo dobro razvijenu prodaju, partnere koji su stalno sa nama i saradnici od poverenja – rekao je Radovanović.

Radovanović je naveo da Jela izvozi u sve zemlje bivše Jugoslavije i balkanske zemlje, Grčka, Kipar, Bugarsku Rumuniju, ali i u Nemačku, Česku, Rusiju, Kazahstan…

U Jeli je zaposleno 180 ljudi, a prosečna starost zaposlenih je 30 godina.