Jela gradi novu fabriku u Jagodini površine 10.000 kvadrata

Jela gradi novu fabriku u Jagodini površine 10.000 kvadrata
| Izvor: Tanjug

Kompanija za proizvodnju kućnog nameštaja Jela iz Jagodine gradi novu fabriku površine 10.000 kvadratnih metara, u koju će biti instalirana proizvodna tehnologija trenutno najmodernija u svetu, izjavio je predstavnik kompanije Nikola Radovanović.

– Sa izgradnjom nove fabrike krenuli smo u avgustu, očekujemo završetak radova do kraja godine, u februaru ćemo montirati novu tehnologiju, kompletno automatizovanu koja je poslednja reč tehnologije u ovom trenutku u svetu. Nova tehnologija će nam omogućiti da oplemenimo naše proizvode, ostvarimo novi dizajn i kvalitet koji do sada nismo nudili tržištu i to će nam biti prednost – rekao je Radovanović.

Fabriku kompanija gradi vlastitim sredstvima.

Radovanović kaže da njihovi proizvodi ni malo ne zaostaju ni dizajnom, ni kvalitetom od evropskih. – Ništa se ne razlikujemo, jer radimo sa evropskom tehnologijom, evropskim reprodukcijskim materijalima, ali imamo prednost zbog jeftinije radne snage – dodao je.

Jela je prodična kompanija osnovana pre 25 godina i bavi se isključivo proizvodnjom dečijih i spavaćih soba, kuhinja. Proizvodi se u Srbiji sada mogu kupiti na 160 lokacija.

– Osim u centralnoj, zapadnoj i istočnoj Srbiji i Vojvodini, naš nameštaj se prodaje i u 20 salona na Kosovu i Metohiji. Na Kosovu i Metohiji imamo vrlo dobro razvijenu prodaju, partnere koji su stalno sa nama i saradnici od poverenja – rekao je Radovanović.

Radovanović je naveo da Jela izvozi u sve zemlje bivše Jugoslavije i balkanske zemlje, Grčka, Kipar, Bugarsku Rumuniju, ali i u Nemačku, Česku, Rusiju, Kazahstan…

U Jeli je zaposleno 180 ljudi, a prosečna starost zaposlenih je 30 godina.

Pročitajte takođe

YouTube ima novu opciju za pregled videa od 360 stepeni

YouTube ima novu opciju za pregled videa od 360 stepeni YouTube će uskoro omogućiti pristup …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *