Johnson Electric dobio duži rok za zapošljavanje radnika u Nišu – Probijanje roka usled promena u tehnologiji
| Izvor: Beta

Veće grada Niša dalo je saglasnost da kompanija Johnson Electric dobije dodatni rok od sedam meseci, kako bi ispoštovala ugovornu obavezu o zapošljavanju 1.000 radnika u pogonu u Nišu.

Načelnik Uprave za imovinu Ljubiša Janjić je rekao da je ta kompanija do sada uposlila 780 radnika, a da do marta naredne godine treba da uposli još 220.

Janjić je dodao da je grad Niš septembra 2013. godine Johnson Electric ustupio bez naknade 3,8 hektara zemljišta u neposrednoj blizini niškog aerodroma, a da se ta kompanija zauzvrat obavezala da zaposli 1.000 radnika do septembra ove godine. Kako je rekao, do probijanja roka došlo je usled „promena u tehnologiji“ proizvodnje.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je da će zahvaljujući uvođenju savremenih tehnologija, kompanija Johnson Electric u pogonu u Nišu u narednom periodu zaposliti još 2.400 radnika, pored prvobitno ugovorenih 1.000.

Pogon Johnson Electric u Nišu površine 2.500 kvadrata otvoren je u septembru 2014. godine i u njemu se proizvode elektromotori za automobile. Ovog proleća Johnson Electric je pored postojećeg izgradio još jedan pogon otprilike iste veličine.

Za zapošljavanje radnika u Nišu Vlada Srbije obezbedila je Johnson Electric podsticaj od 9.000 EUR po radniku.