Rast industrijske proizvodnje u avgustu 5,7%

Johnson Electric dobio duži rok za zapošljavanje radnika u Nišu – Probijanje roka usled promena u tehnologiji

Johnson Electric dobio duži rok za zapošljavanje radnika u Nišu – Probijanje roka usled promena u tehnologiji
| Izvor: Beta

Veće grada Niša dalo je saglasnost da kompanija Johnson Electric dobije dodatni rok od sedam meseci, kako bi ispoštovala ugovornu obavezu o zapošljavanju 1.000 radnika u pogonu u Nišu.

Načelnik Uprave za imovinu Ljubiša Janjić je rekao da je ta kompanija do sada uposlila 780 radnika, a da do marta naredne godine treba da uposli još 220.

Janjić je dodao da je grad Niš septembra 2013. godine Johnson Electric ustupio bez naknade 3,8 hektara zemljišta u neposrednoj blizini niškog aerodroma, a da se ta kompanija zauzvrat obavezala da zaposli 1.000 radnika do septembra ove godine. Kako je rekao, do probijanja roka došlo je usled „promena u tehnologiji“ proizvodnje.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je da će zahvaljujući uvođenju savremenih tehnologija, kompanija Johnson Electric u pogonu u Nišu u narednom periodu zaposliti još 2.400 radnika, pored prvobitno ugovorenih 1.000.

Pogon Johnson Electric u Nišu površine 2.500 kvadrata otvoren je u septembru 2014. godine i u njemu se proizvode elektromotori za automobile. Ovog proleća Johnson Electric je pored postojećeg izgradio još jedan pogon otprilike iste veličine.

Za zapošljavanje radnika u Nišu Vlada Srbije obezbedila je Johnson Electric podsticaj od 9.000 EUR po radniku.

Pročitajte takođe

Kako da vešto izbegnete prekovremeni rad?

Kako da vešto izbegnete prekovremeni rad? Prekovremeni rad, mala plata, užasna radna atmosfera, poznato? Visoka …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *