„Johnson Electric“ investira 50 mil EUR i zapošljava 2.400 radnika
Izvor: Tanjug

Predstavnici Vlade Srbije i rukovodstvo kompanije „Johnson Electric“ potpisali su danas Memorandum o razumevanju kojim su predviđene dalje investicije u iznosu od 50 mil EUR i zapošljavanje dodatnih 2.400 radnika. Potpisivanju Memoranduma prisustvovao je premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Memorandum su potpisali – u ime vlade ministar privrede Željko Sertić i Grada Niša gradonačelnik Zoran Perišić i u ime kompanije direktor „Johnson Electric“ Markus Šmic, potpredsednik te kompanije za Evropu Ostin Vang i zastupnik „Johnson Electric“ Loran Kardona.
baner1
Proširenje postojećih kapaciteta trebalo bi, kako je planirano, da bude realizovano u narednih pet godina.

Trenutno ta kompanija zapošljava 365 ljudi, od kojih dve trećine čine operateri koji su svi zaposleni sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje u Nišu.

Do kraja 2015. predviđeni broj zaposlenih je 582 radnika, a onda će, kako je najavljeno, taj broj da raste proporcionalno i kako bi do 2020. godine dostigao broj od 3.400 radnika.

Kompanija „Johnson Electric“, koja se bavi proizvodnjom motora, zavojnica, prekidača, fleks krugova i mikroelektronike, prvi ugovor s Vladom Srbije potpisala je krajem 2013. koji je podrazumevao investiciju od 15 mil EUR, zgradu površine 10.000 m2 i zapošljavanje do 1.000 radnika do sredine 2016.

„Johnson Electric“ je globalna kompanija sa sedištem u Hong Kongu i zapošljava više od 30.000 ljudi u više od 30 zemalja sveta.