Još 10 mil EUR za mala i srednja preduzeća u Srbiji – EBRD odobrila novu kreditnu liniju Addiko banci

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) potpisala je novi sporazum sa Addiko bankom o odobravanju kreditne linije iz Trade Finance programa u iznosu od 10 mil EUR, što predstavlja nastavak prošlogodišnje saradnje namenjene razvoju malih i srednjih preduzeća i podršci velikim preduzećima, saopštila je ova banka.

– Veoma smo zadovoljni podrškom Addiko banke malim i srednjim preduzećima, kao i kompanijama koje se bave izvozom i zadovoljstvo nam je da uz pomoć Trade Finance programa pružimo podršku u daljem razvoju na srpskom tržištu – rekao je Danijel Berg, generalni direktor EBRD-a za Srbiju.

Vojislav Lazarević, predsednik Izvršnog odbora Addiko Bank a.d. Beograd, istakao je da nova linija pruža značajne mogućnosti lokalnim preduzećima u ostvarenju biznis planova i daljem razvoju poslovanja, što potvrđuje i zainteresovanost malih i srednjih preduzeća (MSP) u prethodnom kreditnom ciklusu.

Sredstva iz ove kreditne linije, ističe se u saopštenju, namenjena su za kratkoročne revolving kredite lokalnih preduzeća iz segmenta MSP, kao podrška u povećanju obima pristupa izvoznoj i uvoznoj trgovini.