Jugoimport SDPR investira u Ćupriji – Namenska industrija stiže u Pomoravlje
| Izvor: Tanjug

Predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić rekao je na sednici Skupštine opštine da je kompanija Jugoimport SDPR, koja se bavi prometom naoružanja, vojne opreme i transportom tehnologija, odlučila da investira u Ćupriji.

– Kakav će to posao, iz kategorije namenske industrije, ova velika firma raditi kod nas, ubrzo ćemo saznati, ali investicija bi trebalo da bude realizovana još ove zime – rekao je Erić na svečanoj sednici Skupštine opštine koja je održana 13. oktobra.

Uz kompanije Tibet Moda, koja je počela da radi, i Eurofiber, koju sledećeg meseca otvaraju Kinezi, ovo je jedna potpuno domaća kompanija, objasnio je Erić.

On je podsetio da je Ćuprija potpisala memorandum i sa firmom Daccomet AG iz Švajcarske, prema kojem je ta švajcarska firma izrazila želju da sagradi jednu savremenu fabriku za proizvodnju nameštaja sa oko 220 zaposlenih i još jedno postrojenje za preradu drveta do poluprizvoda sa oko 280 zaposlenih.

U biltenu „365 dana opštine Ćuprija“, koji je objavljen povodom 13. oktobra – Dana oslobođenja Ćuprije od fašizma, navodi se da je prilikom posete predsednika Srbije Tomislava Nikolića berbi grožđa kompanije Rubin, na plantaži u Dobričevu, 22. septembra, dogovoreno da opština Ćuprija podnosi projekte pod pokroviteljstvom predsednika Republike.