Jugoimport SDPR investira u Ćupriji – Namenska industrija stiže u Pomoravlje

Jugoimport SDPR investira u Ćupriji – Namenska industrija stiže u Pomoravlje
| Izvor: Tanjug

Predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić rekao je na sednici Skupštine opštine da je kompanija Jugoimport SDPR, koja se bavi prometom naoružanja, vojne opreme i transportom tehnologija, odlučila da investira u Ćupriji.

– Kakav će to posao, iz kategorije namenske industrije, ova velika firma raditi kod nas, ubrzo ćemo saznati, ali investicija bi trebalo da bude realizovana još ove zime – rekao je Erić na svečanoj sednici Skupštine opštine koja je održana 13. oktobra.

Uz kompanije Tibet Moda, koja je počela da radi, i Eurofiber, koju sledećeg meseca otvaraju Kinezi, ovo je jedna potpuno domaća kompanija, objasnio je Erić.

On je podsetio da je Ćuprija potpisala memorandum i sa firmom Daccomet AG iz Švajcarske, prema kojem je ta švajcarska firma izrazila želju da sagradi jednu savremenu fabriku za proizvodnju nameštaja sa oko 220 zaposlenih i još jedno postrojenje za preradu drveta do poluprizvoda sa oko 280 zaposlenih.

U biltenu „365 dana opštine Ćuprija“, koji je objavljen povodom 13. oktobra – Dana oslobođenja Ćuprije od fašizma, navodi se da je prilikom posete predsednika Srbije Tomislava Nikolića berbi grožđa kompanije Rubin, na plantaži u Dobričevu, 22. septembra, dogovoreno da opština Ćuprija podnosi projekte pod pokroviteljstvom predsednika Republike.

Pročitajte takođe

YouTube ima novu opciju za pregled videa od 360 stepeni

YouTube ima novu opciju za pregled videa od 360 stepeni YouTube će uskoro omogućiti pristup …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *