Južnokorejski investitori zainteresovani za ulaganja u Srbiju

Južnokorejski investitori zainteresovani za ulaganja u Srbiju
| Izvor: eKapija

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je u petak, 9. avgusta, u oproštajnu posetu ambasadora Republike Koreje u Srbiji Lija Dohuna.

Premijer Vučić je čestitao ambasadoru Liju imenovanje na odgovornu dužnost savetnika predsednice Republike Koreje Park Gun-hje, izrazivši mu zahvalnost na tome što je svojim diplomatskim iskustvom na najbolji način doprineo unapređenju bilateralnih odnosa Republike Srbije i Republike Koreje.

Srpski premijer je izrazio nadu da će ambasador Li i na novoj dužnosti nastaviti da radi u korist saradnje dveju zemalja, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

Ambasador Li je iskazao zahvalnost premijeru Vučiću i Vladi na podršci i svestranoj saradnji tokom diplomatskog mandata u Srbiji. On je čestitao premijeru na tome što sa nepromenjenom posvećenošću nastavlja da sprovodi reforme, ukazavši na to da sve više južnokorejskih kompanija uviđa mogućnosti srpske privrede i interesuje se za uslove investiranja.

Tome doprinosi i napredak Srbije na evropskom putu, kao i dosledna politika regionalne stabilnosti i saradnje, koja pozicionira Srbiju kao ključnu zemlju u regionu zapadnog Balkana, rekao je ambasador Li.

Premijer Vučić je izrazio zahvalnost ambasadoru Liju na njegovom doprinosu tome što je u Beogradu ponovo otvorena kancelarija KOTRE (Korejske agencije za promociju trgovine i izvoza), jer ona daje snažan podsticaj trgovinskoj saradnji.

– Želja Srbije je da dođe što više južnokorejskih investitora, jer je vaša zemlja pravi primer kako se radom i disciplinom ostvaruje napredak društva – poručio je na oproštaju premijer Vučić ambasadoru Liju.

Pročitajte takođe

Kako da vešto izbegnete prekovremeni rad?

Kako da vešto izbegnete prekovremeni rad? Prekovremeni rad, mala plata, užasna radna atmosfera, poznato? Visoka …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *