Južnokorejski investitori zainteresovani za ulaganja u Srbiju

Južnokorejski investitori zainteresovani za ulaganja u Srbiju
| Izvor: eKapija

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je u petak, 9. avgusta, u oproštajnu posetu ambasadora Republike Koreje u Srbiji Lija Dohuna.

Premijer Vučić je čestitao ambasadoru Liju imenovanje na odgovornu dužnost savetnika predsednice Republike Koreje Park Gun-hje, izrazivši mu zahvalnost na tome što je svojim diplomatskim iskustvom na najbolji način doprineo unapređenju bilateralnih odnosa Republike Srbije i Republike Koreje.

Srpski premijer je izrazio nadu da će ambasador Li i na novoj dužnosti nastaviti da radi u korist saradnje dveju zemalja, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

Ambasador Li je iskazao zahvalnost premijeru Vučiću i Vladi na podršci i svestranoj saradnji tokom diplomatskog mandata u Srbiji. On je čestitao premijeru na tome što sa nepromenjenom posvećenošću nastavlja da sprovodi reforme, ukazavši na to da sve više južnokorejskih kompanija uviđa mogućnosti srpske privrede i interesuje se za uslove investiranja.

Tome doprinosi i napredak Srbije na evropskom putu, kao i dosledna politika regionalne stabilnosti i saradnje, koja pozicionira Srbiju kao ključnu zemlju u regionu zapadnog Balkana, rekao je ambasador Li.

Premijer Vučić je izrazio zahvalnost ambasadoru Liju na njegovom doprinosu tome što je u Beogradu ponovo otvorena kancelarija KOTRE (Korejske agencije za promociju trgovine i izvoza), jer ona daje snažan podsticaj trgovinskoj saradnji.

– Želja Srbije je da dođe što više južnokorejskih investitora, jer je vaša zemlja pravi primer kako se radom i disciplinom ostvaruje napredak društva – poručio je na oproštaju premijer Vučić ambasadoru Liju.

Pročitajte takođe

U Nišu formiran klaster starih zanata – Završen projekat ekonomskog osnaživanja žena Južne Srbije

U Nišu formiran klaster starih zanata – Završen projekat ekonomskog osnaživanja žena Južne Srbije Sa …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *