Južnokorejski privrednici zainteresovani za saradnju sa srpskim firmama – Poseban interes za vina, med i propolis iz Srbije
| Izvor: Beta

Privrednici iz Južne Koreje su zainteresovani za saradnju sa srpskim firmama u oblasti industrije, rudarstva i poljoprivrede, rečeno je danas na poslovnom susretu u Beogradu južnokorejskih i srpskih kompanija. Sastanku su prisustvovali predstavnici 13 kompanija iz Južne Koreje, uglavnom iz metalske industrije.

– Korejski distributeri hrane su posebno su zainteresovani za vina, med, propolis i pojedine kulture koje se ne uzgajaju u Koreji, a koje su do sada uvožene iz Latinske Amerike – rekao je savetnik južnokorejske agencija za promociju trgovine i investicija – KOTRA, Milan Rajić.

Rajić je rekao da je najveći problem izvoza srpskih firmi u Južnu Koreju kako da se obezbede potrebne količine, pa je rešenje udruživanje proizvođača.

– Udruženje za metalsku industriju Privredne komore Srbije predložilo je koje bi srpske kompanije mogle da imaju interesa za saradnju sa korejskim kompanijama i nadamo se da će uskoro biti ugovoreni neki poslovi – rekao je rukovodilac centra za bilateralnu saradnju PKS Nikola Janković.

On je rekao da je prioritet PKS internacionalizacija privrede, kako bi kompanije iz Srbije mogle da budu i na dugim tržištima.