Kablovi iz Jagodine stigli do Ekvatorijalne Gvineje
| Izvor: Tanjug

Industrija kablova u Jagodini izvozi kablove i kablovski pribor u oko 15 zemalja sveta, najviše u Rusku Federaciju, a proizvodi ove fabrike stigli su i do Ekvatorijalne Gvineje, izjavio je Tanjugu generalni direktor „Kablova“ Ratko Vučurović.

Izvozimo dosta i u Poljsku, Švedsku, Češku, Mađarsku, bivše republike SFRJ, precizrao je Vučurović i napomenuo da je reč o tradicionalnim starim kupcima, „ali ima i novih“.

– Prošle godine izvezli smo kablova u vrednosti 20 mil EUR, oko 20% više nego 2014. godine, a imali smo mogućnosti i kupaca da izvezemo za još 20 mil EUR, ali nismo mogli da realizijemo jer nismo imali mogućnosti finansiranja proizvodnje zbog nedostatka obrtnog kapitala – rekao je Vučurović.

On je istakao da je veoma značajno što izvoze isključivo proizvode visokog stepena obrade, veoma kvalitetne i što su sa nekima od njih lider na svetskom tržištu.

Izvoz je i ove godine dobro počeo, dodao je on.

On je ranije rekao da je firma buduće poslovanje rešila kroz Unapred pripremljen program reoraganizacije (UPRR) i najavio vraćanje, kako je rekao, uzdržanih kupaca i dobavljača i veću proizvodnju.