Karavan omladinskog preduzetništva u septembru u još pet opština
| Izvor: Beta

Privredna komora Srbije (PKS) najavila je u petak, 19. avgusta, da će i u septembru kroz projekat „Karavan omladinskog preduzetništva“ nastaviti da promoviše poslovne inicijative među mladima.

Kako je saopšteno, u pet opština u Srbiji – Prijepolju, Požarevcu, Sremskoj Mitrovici, Čačku i Loznici, budućim preduzetnicima biće predstavljeni programi podrške u okviru Godine preduzetništva, kao i prednosti i izazovi privatnog biznisa.

Aktivnostima „Karavana omladinskog preduzetništva“ obuhvaćeno je više od 3.000 mladih kako bi se upoznali sa idejom preduzetništva i mogućnostima privatnog biznisa, povezali sa institucijama, preduzećima i preduzetnicima koji im mogu pomoći da prevaziđu početničke teškoće i uspešno izađu na tržište.

Program je počeo u martu 2016. godine i do sada je „Karavan“ posetio 12 opština u Srbiji (Suboticu, Novi Sad, Novi Pazar, Kragujevac, Zlatibor, Sombor, Aranđelovac, Užice, Kruševac, Zrenjanin, Leskovac, i Zaječar).

Projekat „Karavan omladinskog preduzetništva“ Privredna komora Srbije sprovodi u saradnji sa organizacijom Privredni forum mladih i Razvojnom agencijom Srbije.