Kineske kompanije zainteresovane za izgradnju niške deponije Keleš – Moguća i zamena kompletne ulične rasvete

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović izjavio je u utorak (17. aprila 2018. godine) da postoji interesovanje kineskih kompanija za izgradnju regionalne deponije Keleš u Nišu i za zamenu kompletne ulične rasvete u tom gradu.

Gradonačelnik i predstavnici gradskih ustanova razgovarali su u Gradskoj kući u Nišu sa privrednom delegacijom Kine koju je predvodio ambasador ove zemlje u Srbiji Li Mančang.

– Očekujemo u narednih 30 dana nastavak pregovora u Ministarstvu rudarstva i energetike. Posle tih pregovora, kineska kompanija će izaći sa svojim predlogom za deponiju – rekao je Bulatović novinarima nakon sastanka sa kineskom delegacijom.

On je kazao da su kineske kompanije zainteresovane i za kompletnu zamenu ulične rasvete u Nišu i njeno održavanje tokom više godina.

– Savremena tehnologija kojom bi bila zamenjena postojeća rasveta omogućila bi uštede, ali i mnogo bolje održavanje – izjavio je Bulatović.

Prema njegovim rečima, na sastanku sa delegacijom Kine bilo je razgovora i o izgradnji logističkog centra u Nišu, naučno-istraživačkog parka i lakog šinskog saobraćaja u gradu nakon izmeštanja pruge.

Ambasador Kine Li Mančang kazao je da izgradnja deponije i osvetljenja predstavlja prvi korak u saradnji između grada Niša i kineske strane, a da će o ostalim projektima razgovarati sa zainteresovanim kineskim kompanijama.