Kineski privrednici zainteresovani za šabačke projekte

| Izvor: eKapija
Desetočlana kineska delegacija, koju su predvodili Miao Yulong, generalni direktor kompanije „Long Ying“, i Cai Qingfeng, generalni sekretar kineske Unije industrijalaca i investitora, boravili su u Šapcu kako bi se upoznali sa privrednim potencijalima i važnim gradskim projektima.

Kako je navedeno na zvaničnom sajtu grada, nakon posete kineskog predsednika Srbiji, investitori iz Kine dolaze u srpske gradove gde im se nude konkretni projekti, što je i bila tema sastanka sa predstavnicima Grada Šapca. Razgovaralo se o autoputu od Rume do Šapca, industrijskoj zoni, luci, potencijalima u poljoprivredi i turizmu. Gosti iz Kine najviše interesovanja pokazali su za autoput, luku i Sava park.

– Mi smo vrlo konkretni i praktični. Predstavili smo ono što Šabac zaista može da učini boljim mestom za život. Glavne teme su bile autoput i most preko Save, transportna i putnička luka i Sava park kojim se 300 hektara uz reku Savu pretvara u potpuno novi koncept turizma. Kineski partneri su vrlo zainteresovani i dalji razgovori su izvesni – rekao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

Miao Yulong, generalni direktor kompanije „Long Ying“, ocenio je da su svi projekti izvanredno dobro pripremljeni.

– Projekti su ozbiljni i dokumentovani. Mi to znamo jer već šest meseci ispitujemo Šabac i raspolažemo velikim brojem podataka. Privredna komora industrijalaca i investitora Kine, koja se upravo registruje u Beogradu, i kompanija „Long Ying“ zainteresovani su za realizaciju svih projekata koju nam predstavljeni u Šapcu. Želimo i očekujemo ubrzan ravoj Šapca pod vodjstvom gradonačelnika Zelenovića – poručio je Miao Yulong.

Cai Qingfeng, generalni sekretar kineske Unije industrijalaca i investitora, objasnio je da je njegov zadatak da se ovo telo registruje u Beogradu.

– Šabac je lep grad upečatljive tradicije i mi se nadamo da će kineski privrednici doneti još bolju budućnost. Prema našim prvim procenama i analizama, sve ponudjene projekte ćemo prihvatiti. Mi smo od predsednika naše države dobili zadatak da počnemo poslove i zato smo ovde – istakao je Cai Qingfeng.

Nakon sastanka u Gradskoj kući, delegacija kineskih privrednika posetila je Severozapadnu radnu zonu, luku i akvatorijum, a održan je i sastanak sa Privrednim savetom grada.