Kinezi planiraju nova ulaganja u smederevsku Železaru
| Izvor: eKapija

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrasturkture Zorana Mihajlović obišli su danas tokom boravka u kineskom gradu Tangšanu Železaru Hesteel, koja je kupila Železaru Smederevo, piše Beoinfo, a prema rečima premijera Vučića, kineska kompanija ove godine planira dodatna ulaganja u smederevsku železaru.

Vučić se prilikom boravka u Tangšanu sastao i sa guvernerom provincije Hbei Su Ćinom.

– Srbija je iskreni prijatelj Narodne Republike Kine. Dugujemo veliku zahvalnost za ono što su provincija Hbei i kompanija Hesteel učinile za Železaru Smederevo i za Srbiju – rekao je premijer Vučić.

Guverner Su Ćin zahvalio je na podršci koju srpska vlada pruža kompanijama iz Kine koje posluju u Srbiji.

– Kao vlada provincije Hbei mi sledimo cilj koji je predsednik Si promovisao u inicijativi „Jedan pojas, jedan put“, a to je povezanost i globalna saradnja sa našim prijateljima. Srbija je sveobuhvatni strateški partner Kine i nalazi se na putu svile. To je dobar okvir za saradnju naše zemlje i provincije Hbei sa Srbijom – istakao je guverner Su.

On je iskazao zadovoljstvo zbog uspešne saradnje Železare Hesteel, koja se nalazi u provinciji Hbei, i Železare Smederevo.

Taj projekat je dobar temelj naše još bolje buduće saradnje, zaključio je guverner Su Ći.