Kinezi zainteresovani za rekonstrukciju Tržnice i otvaranje robne kuće u Rumi
| Izvor: eKapija

Kineski investitori zainteresovani su za izgradnju velike robne kuće poznatog trgovinskog lanca Panda, kao i za ulaganje u zatvoreni deo Gradske pijace u Rumi, prenosi sajt Opštine Ruma.

Predstavnici Asocijacije kineskih privrednika Vojvodine su obišli Gradsku pijacu i Tržnicu. Kinezi su zainteresovani da ulože sredstva u modernizaciju zatvorenog dela Gradske pijace, a u planu je rekonstrukcija prostora i izgradnja jednog sprata sa poslovnim prostorom iznad Tržnice.

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić je kazao da su i jedan i drugi predlog prihvatljivi za Opštinu Ruma i da će lokalna samouprava učiniti sve potrebno da do realizacije projekata i dođe.

– Predstavnici kineske delegacije su me obavestili da bi u robnoj kući Panda uposlili oko 30 radnika. Mi kao lokalna vlast podržavamo dolazak svih investitora, pa tako naravno iz NR Kine. Poznato je da kod nas već posluje kineska kompanija za proizvodnju memorijske pene i veliki broj kineskih preduzetnika, a u planu je dolazak još jedne kinesko-srpske firme – naveo je on.

Mančić je rekao da „što se tiče Gradske pijace upoznali smo goste iz Kine da je Opština Ruma investirala u uređenje pijačnog prostora preko 20 miliona dinara, ali da postoji mogućnost da ostvarimo saradnju na rekonstrukciji Tržnice. Ukoliko se interesi poklope taj posao možemo zajednički završiti“.

Asocijacija kineskih privrednika Vojvodine osnovana je decembra prošle godine i okuplja kineske privrednike iz regiona Vojvodine. Ova Asocijacija deo je Asocijacije kineskih privrednika Srbije.