KNEŽEVIĆ: Uskoro registar svih nameta privredi i Zakon o taksama i naknadama

KNEŽEVIĆ: Uskoro registar svih nameta privredi i Zakon o taksama i naknadama
Izvor: Tanjug

Ministar privrede Goran Knežević najavio je danas da će uskoro biti gotov registar svih nameta privredi i da bi već do kraja godine trebalo da bude spreman Zakon o taksama i naknadama, koji će rasteretiti privredu.

– Želimo već u ovoj godini, u saradnji sa ministarstvom za državnu upravu i ministarstvom finansija, izađemo sa zakonom gde ćemo pre svega evidentirati sva ta neporeska i nefiskalna davanja, a zatim pokušati da ih smanjimo na razumnu meru kako bi omogućili privredi da što bolje i lakše funkcioniše – rekao je Knežević.

Ministar privrede je istakao da je veoma važno i da se malim i srednjim preduzećima olakša pristup finansiranju.

– To jeste rak rana naših malih i srednjih preduzeća i videćemo kako ona mogu što lakše i bezbolnije, ali i sa manje procedura, da dođu do finansijskih sredstava – naglasio je Knežević.

On je na konferenciji o MSP sektoru, koju je organizovala Švajcarsko-srpska trgovinska komora, rekao da vlada ulaže velike napore da se obezbedi regulatorni okvir za predvidiv poslovni ambijent za privrednike i smanjenje birokratskih procedura.

Cilj je, kako kaže, da Srbija još više napreduje na Doing Bussines listi Svetske banke o uslovima poslovanja nego prošle godine, podsetivši da smo u 2015. napredovali za 32 mesta.

Ministar privrede je dodao da Srbija ima vredne i obrazovane ljude, kao i najmanje operativne troškove u regionu, zbog čega smo tako atraktivna destinacija za investitore.

– Privodimo kraju proces privatizacije i trebalo bi da se okrenemo najzdravijim snagama u našem društvu, a to su mala i srednja preduzeća, koja imaju veliku snagu i potencijal da budu okosnica rasta naše ekonomije – rekao je Knežević.

Pročitajte takođe

Kako da vešto izbegnete prekovremeni rad?

Kako da vešto izbegnete prekovremeni rad? Prekovremeni rad, mala plata, užasna radna atmosfera, poznato? Visoka …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *