Ko uzgaja paradajz i krastavce za Maxi supermarkete?

Ko uzgaja paradajz i krastavce za Maxi supermarkete?
| Izvor: eKapija

Porodica Matić Porodica Matić iz sela Saraorci kod Smedereva samo tokom jednog dana proizvede dva šlepera paradajza i krastavaca, koji se prodaju u Maxi supermarketima. Oni su samo jedna od pedeset domaćih porodica koje u ovom trgovinskom lancu plasiraju svoju robu, saopštio je danas Delhaize.

Inače, više od 30.000 tona povrća i voća proizvedenog u našoj zemlji godišnje se proda u Delhaize-ovim radnjama, a više od 70% robe na policama je poreklom iz Srbije.

Matići su jos 2003. godine započeli plasteničku proizvodnju, da bi danas došli do dva hektara korisne površine na kojima uzgajaju krastavac i paradajz i zapošljavaju deset ljudi.

Oni su od 2009. godine počeli saradnju sa Maxi supermarketima i do danas su ostali jedan od njihovih ekskluzivnih dobavljača.

– Zadovoljni smo saradnjom sa Maxijem, a narod na celoj teritoriji Srbije može da kupi naš domaći, srpski paradajz. Planiramo da u narednom periodu dodatno modernizujemo naše plastenike kako bismo poboljšali uslove za još bolji prihod, a verujem da ćemo u tom slučaju zaposliti još ljudi – kaže Goran Matić.

On preporučuje mladima da se okrenu poljoprivredi jer je „to naša budućnost“.

Matići veruju da će i njihov sin krenuti njihovim stopama.

Pročitajte takođe

YouTube ima novu opciju za pregled videa od 360 stepeni

YouTube ima novu opciju za pregled videa od 360 stepeni YouTube će uskoro omogućiti pristup …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *