Kompanija Cooperatief IMI Europe kupila 5 hektara kod Niške Banje – Gradnja fabrike počinje na leto 2017.
Izvor: Južne vesti

Ilustracija Filipinska kompanija, koja proizvodi delove za autoindustriju, Cooperatief IMI (Integrated Micro-Electronics) Europe je za oko 2 mil EUR kupila 5 hektara zemljišta na Loznom kalemu kod Niške Banje. Tu će, prema najavama investitora, već na leto krenuti izgradnja fabrike.

Kompanija IMI bi u narednih 10 godina trebalo da zaposli 1.250 ljudi, što je predviđeno ugovorom koji su potpisali ministar privrede Goran Knežević i izvršni direktor kompanije Gilles Bernard.

Kako je ranije najavio premijer Aleksandar Vučić, ova kompanija će dobiti subvencije od 6.800 EUR po novozaposlenom radniku. U Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj (KLER) su kazali da će značajan procenat zaposlenih biće inženjeri i visokoobrazovani kadrovi.

Podsetimo, ova kompanija proizvodi preciznu elektroniku za vozila, poznatiju kao EMS sistemi. Cooperatief IMI Europe je filipinska kompanija čije je evropsko sedište u Holandiji. Prema podacima sa njihovog sajta, imaju 13 fabrika u 6 zemalja u Aziji, Evropi i Severnoj Americi.