Kompanija „Devana“ otvorila inkubator za studentske organizacije

Kompanija „Devana“ otvorila inkubator za studentske organizacije
| Izvor: eKapija

„Devana Technologies“, jedan od uspešnih startapa iz Srbije, već neko vreme intenzivno sarađuje sa različitim studentskim organizacijama kroz njihove raznovrsne projekte osnaživanja i edukacije studenata, ali i promovisanja IT i preduzetništva među mladima.
Stoga su se odlučili da saradnju podignu na viši nivo i tako su pokrenuli „Student Hub“ u njihovoj staroj kancelariji na Novom Beogradu. Ideja je da se studentskim organizacijama obezbedi zajednički prostor u kome će moći da rade na razvoju svojih projekata, održavaju sastanke, međusobno sarađuju itd.

– Kako bismo uspeli da ostvarimo ove lepe zamisli moramo da zapošljavamo ljude koji su još uvek željni znanja i koji žele da ulože krv, suze i znoj kako bi obavili posao na najbolji način. U poslednje 2 godine, najveća pojačanja smo stekli upravo na osnovu saradnje sa studentima – rekao je Ivan Bjelajac, COO „Devane“.

– „Student Hub“ je sjajna prilika i resurs za našu organizaciju. Kroz rad sa drugim organizacijama, zajednički rad i usmeravanje, dobijamo priliku da značajno povećamo uticaj koji kao organizacija ostvarujemo – istakao je Dušan Stojković, predstavnik studentske organizacije AIESEC.

– Glavni benefit, koji Devana ovim putem pruža, je upravo mogućnost stalne komunikacije sa uspešnim ljudima iz prakse. Na taj način, sadašnji mladi preduzetnici,ambiciozni članovi organizacija, organizatori,studenti mogu da nauče mnogo više od onoga što je napisano u knjigama – dodaje Zorana Mišković iz ESTIEM-a.
baner1
Jedine organizacije koje u ovom trenutku imaju pristup habu su AIESEC, BEST i ESTIEM sa kojima su potpisanja jednogodišnja partnerstva. Pored toga, u „Devani“ planiraju da nastave da ulažu u studentske organizacije i kažu da će u budućnosti biti prilike da se saradnja podigne na još viši nivo.

Kako navode u kompaniji, „Devana“ je kroz svoje iskustvo procenila da je izvukla dosta vrednosti kroz rad sa ovim studentima možda bi mogla da motiviše i drugi koji do sada nisu prepoznavali njihov potencijal.

„Microsoft Development Centar“ potpomogao opremanje huba, a nedavno je pokrenuta „Devana otvorena biblioteka“.

Pročitajte takođe

Budućnost je naklonjena malim aerodromima – Niš obara rekorde, Morava traži svoju šansu

Budućnost je naklonjena malim aerodromima – Niš obara rekorde, Morava traži svoju šansu Kada je …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *