Kompanija ICCE obezbedila praksu maturantima ETŠ „Nikola Tesla“
| Izvor: eKapija

Kompanija ICCE je u saradnji sa Elektrotehničkom školom (ETŠ) „Nikola Tesla“ iz Beograda dogovorila i obezbedila praksu grupi maturanata ove škole iz oblasti projektovanja i isporuke elektroopreme i sistema za automatizaciju.
Na preporuku predmetnih profesora i nakon inicijalnog razgovora sa direktorom ICCE-a, Antom Šiškom, kompanija je pružila priliku dvanaestorici maturanata da krajem maja i početkom juna pohađaju dvonedeljnu praksu u prostorijama ICCE-a. Praktikanti su bili raspoređeni u odgovarajuće sektore u kompaniji, sektore energetike i procesnog upravljanja, gde su se upoznali sa politikom rada kompanije, informisali o aktuelnim projektima i učestvovali u izradi pojedinih rešenja. Zadatke su im dodelili i kasnije pratili njihov rad iskusni inženjeri i vođe projekata iz navedenih sektora na čelu sa direktorom kompanije, što im je omogućilo da i praktično primene i prošire znanja stečena tokom obrazovanja u ETŠ „Nikola Tesla“. Praktikantima koji su se najbolje pokazali tokom ove dve nedelje biće ponuđeno zaposlenje u kompaniji u skladu sa njihovim interesovanjima i ambicijama.

– Naša kompanija inače tradicionalno podržava zapošljavanje mladih kandidata bez iskustva, pa tako za većinu naših inženjera, od kojih su neki tu i preko 15 godina, rad u ICCE-u predstavlja ujedno i prvo zaposlenje. Raduje nas što smo u mogućnosti da pružimo priliku mladim i vrednim ljudima da se razvijaju i uče od iskusnih stručnjaka iz oblasti energetike i procesnog upravljanja, kao i da započnu i izgrade svoje karijere radeći na izazovnim, međunarodnim projektima u jednoj dinamičnoj kompaniji kao što je ICCE – izjavio je ovom prilikom direktor kompanije, Ante Šiško.