Kompanija KSC Tectona otvorila proizvodni pogon drvene ambalaže u Baču – Posao za 50 radnika
| Izvor: RTV

Višenamenska proizvodna hala KSC Tectona, namenjena za izradu drvene ambalaže, otvorena je danas u Baču. Ovo je prva veća investicija u opštini Bač u poslednjih 20 godina, a posao će dobiti oko osamdeset radnika.

Nakon probnog rada koji je u toku, sledećeg meseca počeće proizvodnja drvene ambalaže u punom kapacitetu za inostrano tržište, a početkom jula, trebalo bi da stigne i linija za proizvodnju furnira.

– Krajnji cilj naše kompanije jeste mini fabrika za proizvodnju šperploče i to planiramo da realizujemo do 2019. godine. Pored hale, koju smo uzeli u zakup od lokalne samouprave, kupili smo i 6.000 kvadratnih metara zemljišta, kako bi što pre krenuli sa realizacijom tog projekta – kaže direktor firme KSC Tectona Nikola Čavka.

Predsednik Opštine Bač Dragan Stašević kaže da u poslednjih 20 godina u Baču nije otvoren ni jedan pogon i dodaje da je „zato ovaj dan veoma važan za našu malu opštinu. Broj zaposlenih u ovoj firmi je kao kada u Novom Sadu recimo, posao dobije hiljadu i više ljudi“.

U višenamenskom proizvodnom pogonu KSC Tectona posao je dobilo pedeset radnika. U sezoni koja traje i do osam meseci, biće zaposleno još tridesetak ljudi.